Svijet

MLADOM MOTOCIKLISTI SAJLA ODRUBILA GLAVU Očajna majka otkriva da se kobnog dana mladić TRI PUTA VRAĆAO KUĆI

Tokom vožnje motociklom na šumskom putu na području Jelenja kod Rijeke, u nedjelju je poginuo Dorian Semion Valentić (21) iz Brnelića u Jelenju.

MLADOM MOTOCIKLISTI SAJLA ODRUBILA GLAVU Očajna majka otkriva da se kobnog dana mladić TRI PUTA VRAĆAO KUĆI
FOTO: SASCHA STEINBACH / EPA

Policija istražuje okolnosti nesreće, a 24sata piše kako se mjestom proširila stravična priča da je mladić, vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu zapravo naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

– Momci su se spuštali šumskim putem prema asfaltu. Tad su naletjeli na sajlu – ispričao je jedan mještanin za 24sata. Prvi mladić navodno ju je uočio na vreme i sagnuo se, ali Dorian je nije video, pa mu je žica doslovno odrubila glavu.

Komšinica koja živi u neposrednoj blizini mesta tragedije kaže kako motociklisti često tuda voze i da nikome nikada nisu smetali.

– Sajla je tu već duže vrijeme, samo je ranije bila postavljena niže, u nivou koljena, a sad je bila podignuta, u nivou grudi i vrata motociklista – rekao je jedan mladić.

Dorianova neutješna majka Tanja kaže da nije normalno postaviti sajlu na šumskom putu.

– Ako je nešto ograđeno, smatram da je to trebalo da bude i označeno. Moj Dorian je živio punim plućima. Sad je bio ovdje, sad tamo. U nedjelju nije planirao neku dužu vožnju. Tri puta se vraćao kući – prvo je nešto vario, pa se vratio po gorivo, ali se poslije trećeg odlaska više nije vratio. Ne mogu nikoga da optužujem, jer ni sama još ništa ne znam. Istraga je u toku i pokazaće šta se i kako dogodilo – rekla je majka tragično nastradalog mladića za hrvatske medije.