Hronika

Mladu Violetu (19) izbo 39 puta: Potvrđeno 40 godina robije Dušanu koji je brutalno ubio djevojku

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Dušan P. (36) iz Koceljeve osuđen na 40 godina zatvora zato što je na svirep i podmukao način 13. oktobra 2019. godine ubio bivšu djevojku Violetu J. (19) iz Batalaga.

Mladu Violetu (19) izbo 39 puta: Potvrđeno 40 godina robije Dušanu koji je brutalno ubio djevojku
FOTO: M. MILAKOVIĆ/RAS SRBIJA

On je osuđen na maksimalnu kaznu za teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika, koja je bila predviđena u vrijeme izvršenja krivičnog djela, a nešto kasnije izmijenjena u doživotnu robiju.

– Tokom procesa odbrana je navodila da bolovi i patnja koje je Violeta trpjela ne prevazilaze uobičajene bolove prilikom lišenja života i od početka procesa tražila da mu se sudi po članu 113 za ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna do 15 godina. Međutim, to su pobili vještaci psihijatrijske struke, što je bio ključni momenat za prekvalifikaciju krivičnog djela – kaže Dušan Pašić, advokat Violetine porodice, piše Telegraf.

Zločin se dogodio u Violetinoj kući u jutarnjim satima kada je Dušan, navodno došao da se pomire. Sačekao je bivšu djevojku kada se vratila sa posla i kada su otišli u njenu sobu umjesto pomirenja započeo krvavi pir. Dušan je potegao nož i izmasakrirao nesrećnu djevojku sa 39 uboda nožem, od kojih je 29 u predjelu vrata, glave i na lijevoj strani leđa.

Brojne posjekotine na rukama potvrdile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka, ali kada su otac Dušan i maćeha Ljiljana začuli jauke i pritrčali da joj pomognu već je izgubila svijest.

Iako preplašeni i uznemireni oboje su ostali prisebni i na rukama iznijeli Violetu do automobila kojim su se uputili u Dom zdravlja u Koceljevi. Sa njima je krenuo i ubica i sa maćehom sjeo na zadnje sjedište, dok je otac Dragiša jednom rukom držao volan, a drugom pridržavao polumrtvu kćerku na prednjem sjedištu.

Pročitajte još

Violeta je iskrvarila do Koceljeve i dežurni ljekar je konstatovao smrt. Dušan je, kada su stigli ispred Doma zdravlja, mirno izašao i kao da se ništa nije dogodilo uputio svojoj kući.

Od razvoda sa suprugom, kada je Violeta bila šestomjesečna beba, otac Dragiša je sam odgajao kćerku. Završila je srednju školu i nekoliko mkeseci radila u fabrici u Koceljevi.

– Sanjam je, idem svakog dana na groblje. Izgubio sam dijete, ne mogu je vratiti, ni doživotna ni smrtna kazna da je izrečena u tom smislu ništa ne pomaže – rekao je u kroz suze Violetin otac Dragiša poslije izricanja prvostepene presude pred Višim sudom u Šapcu.

Neutješna porodica i danas pati zbog Violetine tragične smrti i što će se ognjište ugasiti. Na dan kada je potvrđeno da će Dušan P. u zatvoru dočekati duboku starost preminuo je Dragišin otac, a Violetin deka.

Prihvati notifikacije