Hronika

MMA borac ga udario kacigom, a on zapucao: Ključno svjedočenje bivšeg reprezentativca koji se sam predao policiji

Bivši reprezentativac Srbije u streljaštvu Daniel Janjoš (42), koji je osumnjičen da je vozio automobil iz kog je pucano na poznatog kriminalca iz Vojvodine Gorana Kovačevića Goranca i njegovog tjelohranitelja i MMA borca Uroša Stefanović, koji je u obračunu ubijen, predao se policiji u srijedu uveče i očekuje se da će njegovo svjedočenje biti od krucijalnog značaja u rasvetljavnaju ovog obračuna.

MMA borac ga udario kacigom, a on zapucao: Ključno svjedočenje bivšeg reprezentativca koji se sam predao policiji
FOTO: DANIEL JANJOS LIČNI TRENER / FACEBOOK/SCREENSHOT

Izvor Blica otkriva da je Janjoš, nekada velika nada streljaštva, čija se profesionalna karijera prekinula kada je uhapšen zbog poslova sa drogom, iznio je svoju odbranu pred tužiocem i u prisustvu advokata. Nadležni iz Višeg javnog tužilaštva nadaju se da će njegov iskaz dovesti do konačnog rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do obračuna i ističu da zbog daljeg toka istrage ne smijeju saopštavati bilo kakve detalje vezane za ovaj incident.

Međutim, kako za Blic otkriva izvor blizak istrazi, do sada pronađeni tragovi ukazuju da je u automobilu kobne večeri bio i Dalibor Bogdanović Boća, bivši policajac i nekadašnji blizak prijatelj Goranca.

– Pojedini tragovi navode da je i Bogdanović bio u kolima, ali na zadnjem sjedištu te da je i on pucao – otkriva izvor Blica.

Prema navodima izvora, sumnja se da je ubijeni Uroš Stefanović udario motoraškom kacigom Janjoša kroz otvoren prozor automobila, pa da je i on dohvatio pištolj i zapucao!

– On je navodno pucao nasumice, više da zaplaši Stefanovića bez namjere da ga ubije – priča sagovornik.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

U novosadskom Višem sudu rečeno je za Blic da se Janjoš predao policiji u srijedu oko 21 sat te da mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor po četiri tačke; zbog okolnosti koje ukazuju na mogućnost bjekstva, mogućnosti uticaja na svedoke, mogućnosti da ponovi odnosno dovrši krivično djelo za koje je osumnjičen i zbog uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, napadači su Goranca i njegovog tjelohranitelja Stojanovića presreli kolima na Detelinari u Novom Sadu. Njih dvojica su pokušali da im pobjegnu, međutim napadači su im napravili sačekušu i na njih otvorili vatru.

Mladi MMA borac bacio se pred Goranca da ga zaštiti i primio je nekoliko hitaca u telo. Od zadobijenih povreda je preminuo na licu mjesta, dok je Goranac u napadu ranjen. Napadači su ubrzo pobjegli s lica mjesta, međutim policija je brzim operativnim radom našla DNK tragove tri muškarca i oni su osumnjičeni za ovaj krvavi napad.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, nalogodavac ovog napada je, kako se sumnja, bivši policajac Dalibor Bogadnović Boća inače nekada Gorančev blizak prijatelj.

Prihvati notifikacije