Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MNOGI OČEKUJU DIO NASLJEDSTVA Slavni pjevač iza sebe nije ostavio samo PEPEO I DIM, nego VELIKO BOGATSTVO

Zabava
Autor:

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

Sinan Sakić, jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije, preminuo je 1. juna. Iza sebe je ostavio četvoro djece.

Prvi put se oženio sa 18. godina sa dotičnom Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice sa dosta para i sa kojom ima dvoje djece, Rašida i Medu. Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, sa kojom je imao ćerku Đulkicu i sina Alena. Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina, Ernesta i Elvisa. I svi oni očekuju dio Sinanovog nasljedstva. Neko manje, neko više. prenosi Blic.rs.

Sinan je često pričao o svojim porocima i nije bježao od njih. Često je govorio kako je znao da za jedno veče pošmrka nekoliko grama kokaina i prokocka 50.000 evra. Ali, svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mjesec dana.

Prepričavale su se anegdote sa njegovih nastupa, ali i priče o enormnoj zaradi koju je znao da ostvari za samo jedno veče.

Govorilo se da Sinan napravi jedan koncert na Tašu i kupi stan.

Međutim, raskolašan život ga je možda spriječio da ostvari i više. Čuveni kompozitor Miša Bass je znao da govori: “Cijela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem stani Sinane, biće još para nisu ovo posljednje na svijetu. A on je samo odgovarao: – Neka Mišo, neću sa njima u grob da me odnesu”.

Foto: RAS Srbija

Sinan Sakić je prilikom prelaska granice uhapšen kada je granična policija u njegovom donjem vešu pronašla 2,7 grama droge. Neki kažu da je to bio heroin, neko kokain. I mnogo je bitno šta je bilo u Sinanovim gaćama, jer ako je heroin to bi bilo dno na koje je stigao Sinan, a ako je u pitanju kokain značilo bi da i dalje vlada scenom kao Skarfejs, piše politika-ekspres.net.

A mnogo je volio Skarfejs i glavnog lika Tonija Montana. Primietićete kako se vrlo često slikao u pozama koje su proslavile Toni Montana iz tog filma.

Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sinan nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine. Ono što je poznato su stan na Dorćolu od preko 100m2, veliku vilu u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu.

Sinan je posjedovao i kuću u Indiji, koju je kupio pošto je mnogo volio tu zemlju, a prije nekoliko godina ju je bio prodao. Od 1996. godine je posjećivao gurua Satija Sai Babu, sve dok ovaj nije umro 2011. godine.

Posjeduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsjednut i dobrim kolima. Posjedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici. Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.

Sada, otvoreno se postavlja pitanje kome će pripasti svo ovo nasljedstvo. Sin Rašid je izašao iz zatvora prije mjesec dana i pojavio se na očevoj sahrani. Navodno se izmirio sa ocem neposredno pred smrt. Sa Rašidom ne priča niko iz familije Sakić.

Iz prvog braka ima i sina Medu koji se bavi muzikom i kojeg je Sinan mnogo volio i polagao velike nade. Medjutim, Meda je ostao uvijek u sjenci prvog sina Rašida koji je mnogo razočarao svog oca.

Iz drugog braka sa Sabinom, Sinan je imao Đulkicu i Alena. Dok je Sinan kao svoju djecu gledao u Ernesta i Elvisa. Malo je očekivati da je Sinan ostavio testament, imajući na umu život kakav je vodio.

Rašid će sigurno kao najstariji sin tražiti najviše. Međutim, svi znaju da je razočarao oca i da bi Sinan njemu najmanje dao. Sinan je navodno najviše volio Medu, ali mu je to sin iz prvog braka. Đilkica se školovala u Indiji, bila je Sinanova princeza i očekuje dio ovog kolača. Ernest i Elvis će sigurno dobiti najmanje, ako uopšte nešto njima i pripadne po zakonu.

Ostaje da vidimo kako će deći imovinska rasprava i ko će tu izvući neki adut. Advokati če sigurno bii dosta uposleni, od strane nekoliko klijenata. Postoje priče kako ipak postoji testament u kojem Sinan sve ostavlja jednoj sekti iz Indije, ali to je samo trač. Misterija Sinanovog nasljedstva ostaje otvorena.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO