Sport

Modrić "zaustavio" dolazak srpskog reprezentativca

Španski mediji su otkrili kako je to hrvatski reprezentativac Luka Modrić praktično zaustavio dolazak Sergeja Milinkovića Savića u Real Madrid.

Modrić "zaustavio" dolazak srpskog reprezentativca
FOTO: PETER POWELL/EPA

Modrić je, prema pisanju “Asa”, dogovorio nastavak saradnje s “kraljevskim klubom”. Hrvatski fudbaler uspio je da ubijedi upravu “kraljevića” da s njim obnovi saradnju tako što je poslije meča Lige šampiona protiv Liverpula  pristao da igra za manju platu nego dosad.

Koliko će tačno Modrić primati po novom, jednogodišnjem ugovoru, nije poznato, ali specijalizovani sajtovi za plate sportista, poput “Salarysport”-a, tvrde da trenutno prima 340.000 evra svake sedmice, odnosno 17,65 miliona evra godišnje.

Iskusni vezista (35) je u Real stigao iz Totenhema 2012, a trenutni ugovor mu važi do kraja juna, pa se činilo da će ga se “kraljevići” možda odreći, jer polako ali sigurno ulazi u drugu polovinu četvrte decenije života.

Međutim, kako su se pregovori oko ugovora završili kako je Modrić priželjkivao, Milinković Savić će vjerovatno odabrati neku od druge dvije opcije za “selidbu”, jer bi u Realu bio, uslovno rečeno, “višak” sada kada je izvjesno da hrvatski as ostaje.