Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JUL KRAJNJI ROK ZA EVROLIGU Bertomeu: Igraćemo samo ako bude uslova

Sport
Autor:

Foto: David Aguilar/EPA

Predsjednik Evrolige Đordi Bertomeu ponovio je želju svih učesnika elitnog takmičenja da se sezona završi na terenu a već je jasno da od završnog turnira u maju nema ništa.

Evroliga i Evrokup prekinuti su sredinom marta, a od odluke čelnika takmičenja zavisi budućnost i format ABA lige.

– U stalnom smo kontaktu sa igračima i trenerima i očekujemo da uskoro imamo neke rezultate. Prerano je imati bilo kakve zaključke jer mnogo zavisi od finalnog scenarija. Saveznici će nam biti televizije i marketing kompanije. Hoćemo da završimo ligu ali samo kada uslovi dozvole. Ne želimo da ugrozimo zdravlje bilo koga. Ako budemo mogli da garantujemo da nema rizika onda ćemo nastaviti takmičenje. Imamo protokol da se igrači vrate u gradove i tri nedelje da se spremaju za nastavak sezone. Pričamo sa Kelnom koji će biti domaćin Fajnal-fora i pričamo o alternativnim datumima-naveo je Bertomeu

Naravno, Bertomeu ne isključuje mogućnost promene formata takmičenja.

-Postoji mogućnost da ne možemo da zadržimo trenutni format. Radimo na alternativnim planovima, možda da završimo ligu u nekoj zemlji ili da se plej-of završi kao Fajnal-ejt turnir. Ono što je jasno da ćemo pokušati da završimo sve do kraja jula. Ne dolazi u obzir da igramo ovu sezonu u septemebru ili oktobru. Aba ligaće imati mjesto, ali rano je za priče ko ćeto biti- dodao je predsjednik Evrolige i istakao da je identična situacija i za Evrokup.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO