Svijet

"MOJ ZADATAK SE BLIŽI KRAJU" Ruski ambasador završio posao u Vašingtonu, Moskvi se otvara put da pošalje novog izaslanika

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je da se njegov zadatak bliži kraju, što otvara put Moskvi da pošalje novog izaslanika u Vašington u vrijeme kada su odnosi između dvije zemlje najgori u posljednjih nekoliko decenija.

Anatolij Antonov
FOTO: MAXIM SHIPENKOV/EPA

Odlazak Antonova objavio je ruski list Komersant, koji je uočio rukom pisanu bilješku koju je Antonov poslao u okviru čestitke povodom 30 godina rada moskovskog istraživačkog centra.

Moj zadatak se privodi kraju. Nadam se da ćemo zajedno nastaviti da branimo interese naše otadžbine – napisao je Antonov u čestitki od 29. juna.

Na pitanje o poziciji Antonova portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da nema razloga da komentariše i da svako ima svoje lične planove.

– Odluke o imenovanju i promjeni ambasadora donosi predsjednik – dodala je ona.

Antonov (69) je preuzeo ambasadorsku poziciju u Vašingtonu u septembru 2017. Prethodno je bio zamjenik ministra odbrane i zamjenik ministra spoljnih poslova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu