Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Dragana Bosančić: Krajiška ljepotica

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Svaki Banjalučanin će na pomen svog grada reći da je krajiška ljepotica grad zelenila, istorije, kulture, mladosti, sporta i lijepih žena.

Ljepoticu Krajine krasi tvrđava Kastel. Dopada mi se ponuda kulturnih sadržaja, posebno u Narodnom, Dječijem i pozorištu „Jazavac“. Dopadaju mi se lokalni bendovi, koji me oduševljavaju orginalnošću i autentičnošću.

Sve poznatiji su i festivali koji Banjaluku promovišu u cijeloj Evropi, a turisti nam dolaze sa svih strana.

Sviđa mi to što su kulturne institucije poboljšale svoje planove i programe, te sve to podigle na viši nivo. Organizuju se sve veći i značajni projekti u oblasti poljoprivredne proizvodnje, sviđa mi se što se domaće stanovništvo intenzivnije bavi poljoprivredom i svojim domaćim prerađevinama. Samim tim ćemo kupovati domaće proizvode, okrenuti se zdravom načinu života, smanjiti uvoz i izliv kapitala iz RS, a povećati broj radnih mjesta i poboljšati našu poljoprivredu.

Rijeka Vrbas je dragulj grada, a rafting na Vrbasu je postao stalna turistička ponuda Banjaluke. Takođe, sviđa mi se što u posljednjih nekoliko godina sve više pažnje pridajemo Banj brdu, koja je jedina ozbiljna rekreativna zona u Banjaluci.

Banjaluka je uvijek bila poznata kao grad zelenila, prelijepih aleja i parkova. Novogradnja i planiranje gradnje je, po meni, dosta loše. Drago mi je što se Banjaluka gradi, ali mi se ne sviđa što u novim naseljima dominira beton i što nema ni parkova ni dječjih igrališta. Ne sviđa mi se što nemamo ni jednu javnu česmu u svome gradu.

Trebali bi umjesto velikog broja tržnih centara otvarati veliki broj proizvodnih pogona. Smatram da bi time smanjili odlazak stanovnistva iz Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO