Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Elvir Padalović: Ekološki problemi zaslužuju više pažnje

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Banjaluka se još pronalazi kao grad, širi se u skladu sa svojim mogućnostima, ali ako se uporedi sa nekim prijašnjim vremenima, ona zaista izgleda modernije i urbanije, pogotovo najuži centar grada.

I dalje smatram da je Aleja Svetog Save, na potezu od Narodnog pozorišta RS pa sve do dvorane “Borik”, najljepši dio grada. Krupni kapital i ovdje diktira tempo izgradnje i razvoja, tako da ne ostavlja mnogo prostora mašti.

Mišljenja sam da treba ograničiti upotrebu automobila u samom centru grada, jer gužve (iako rasterećene kružnim raskrsnicama) postaju nesnošljive, pogotovo u špicu. Ovo bi djelimično doprinijelo i smanjenju zagađenja vazduha u gradu.

Kada je riječ o kulturnim manifestacijama u gradu, leti ih ima najviše, dok period od januara, pa sve do marta, nekako zamre. Da li smo zaboravili da je dvorana „Borik“ bila lokacija vrhunskim koncertima nekad? Koncertna dvorana je Banjaluci itekako potrebna.

Mislim da neke probleme gradska vlast u Banjaluci ignoriše ili im se ne posvećuje dovoljno pažnje, a svaku kritiku smatra napadom na njih – poput informacija o aerozagađenju u Banjaluci ili uopšteno ekološkim problemima. Ovom problemu se treba posvetiti mnogo ozbiljnije i nipošto se ne smije minimalizovati.

Takođe, mislim da vlast nije pružila nikakvu podršku svojim sugrađanima, koji su svaki dan protestovali na Trgu Krajine tokom 2018. godine (slučaj Pravda za Davida ), a trebalo je. To je bio jedan licemjeran odnos prema njima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO