Banjaluka

MOJA BANJALUKA Jelica Jagodić: Kružni tokovi ubrzali saobraćaj

Moja Banjaluka! Kad kažem “moja”, to je jer je volim i gdje god da odem nosiću je u srcu. To je grad u kojem živim već 25 godina i u kojem sam doživjela mnogo lijepih trenutaka. To je grad koji mi je pružio utočište te 1995, kad mi je bilo najteže. Tada je zavoljeh i ostala mi je  urezana duboko u srce.

MOJA BANJALUKA Jelica Jagodić: Kružni tokovi ubrzali saobraćaj
Foto: RAS Srbija

Sviđa mi se sam položaj grada, rijeka Vrbas koja ga krasi i gostoprimljivi ljudi. Lijepo je uređena, a iz godine u godinu sve ljepša i ljepša. Mnogo se za te godine mog življenja izgradila, zasađeno je dosta novog drveća, lijepo su uređeni parkovi, putevi, ustanove, kao što su Vlada RS i Klinički centar.

Saobraćaj je ubrzan, jer se izgradilo dosta kružnih tokova i bezbjednijih prelazaka za pješake. Kao što se grad dosta izgradio, tako su i najudaljenija sela dobila puteve, vodovod i uličnu rasvjetu.

Banjaluka takođe ima dosta perspektive za mlade. Ona ima širok spektar ustanova za usavršavanje i obrazovanje mladih ljudi.

Po mom mišljenju, jedino što bi se trebalo izmjeniti u samom gradu je to da se stočna pijaca negdje izmjesti, jer smatram da bi se na mjestu gdje je sad moglo izgraditi nešto od čega bi grad imao više koristi. Ali, isto tako, ne bi trebala biti puno ni udaljena od grada.