Društvo

"MOJE DIJETE CRTA WORD!" Ogorčena majka osnovca podijelila fotografiju zadaće iz informatike  

Majka đaka iz Sarajeva Nikoleta Milašević-Dobrača na Fejsbuku je podijelila fotografiju na kojoj prikazuje kakvu je zadaću dobilo njeno dijete iz predmeta informatika, te je uz to napisala koliko ju je sve to, s pravom, razočaralo.

"MOJE DIJETE CRTA WORD!" Ogorčena majka osnovca podijelila fotografiju zadaće iz informatike  
Foto: Facebook/Screenshot

Milašević-Dobrača je izjavila kako je razočarana nastavnicima u sarajevskoj školi, kazavši kako se ponašaju kao i političari. Ogorčena je, kaže, i Vijećem roditelja Kantona Sarajevo.

Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo us*ano elitističko društvo smo postali. Šta radite vi tamo što pravite plan i program? A i vi u Vijeću roditelja? –  napisala je Milašević-Dobrača, piše Klix.

Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za…

Posted by Nikoleta Milasevic Dobraca on Wednesday, September 11, 2019

Svemu tome ne pomaže ni činjenica da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina, kaže nam Milašević-Dobrača.

– Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Svi se ponašaju kao i naši političari, zasjeli u fotelje, upoznali se sa direktorima škola i donosiocima odluka kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program – kazala je.

Naposljetku je poručila: “Ljudi, pokrenimo se!”.