Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“MOJE SRCE JE SLOMLJENO” Potresna poruka majke stradalih sestara iz BiH u Švedskoj

Hronika
Autor:

Foto: Selo Čatrnja/screenshot Facebook

Tragična smrt sestara Elme (19) i Irme (20) Usto u Švedskoj potresla je mnoge.

Automobil sa četvoro putnika zabio se u betonski stup na auto-putu E20 Olskroksmotet koja prolazi kroz Goteborg u nedjelju oko 4 sati ujutro. Osim Irme i Elme Usto u tragičnoj nesreći poginuli su i državljanin Somalije i djevojka čije porijeklo švedski mediji nisu otkrili.

Na Fejsbuk grupi “Raja iz Geteborga” oglasila se i majka Elme i Irme, Dženana Usto.

– Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedelje i otišle na bolje mjesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega sa posla, i više se nisu vratile. Moje srce je slomljeno. One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek srećne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti.

Bile su djeca koju roditelji samo mogu da požele. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga da spasu. Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bićete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme…- napisala je u emotivnoj poruci na Facebooku Dženana Usto.

(Radio Sarajevo)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO