Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOLILI SE ZA ZDRAVLJE I SPASENJE Više hiljada vjenika pratilo liturgiju iz manastira Ostrog

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Svetu arhijerejsku liturgiju iz manastira Ostrog, koju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, pratilo je putem video-prenosa više hiljada vjernika.

Bogosluženje iz jedne od najvećih pravoslavnih svetinja moglo se pratiti putem video-prenosa jer su, usljed epidemiološle situacije uzrokovane novim virusom korona, poštovane preporuke da vjernici ne prisustvuju.

Mitropolit je u prigodnoj besjedi poželio da Gospod podari ljudima zdravlje i spasenje, da ih iscijeli od bolesti, pa i od virusa korona, ali i od drugih, još opasnijih, koje vladaju ljudima.

– To je, naročito, bolest bezakonja koja je zavladala u ovom svijetu – rekao je mitropolit Amfilohije. On je dodao da će od toga da ih oslobodi Gospod da bi mogli u miru da ga zagrle.

Vjernici koji su bili u Ostrogu liturgiju su slušali van manastirske crkve, držeći odstojanje između sebe po dva i više metara.

Mogućnost da prati liturgiju putem video-prenosa iskoristili su brojni vjernici koji su u komenatrima iskazali radost zbog predstojećeg Vaskrsa, uz želju da se situacija uskoro promijeni da bi mogli prisustvovati bogosluženjima i pristupiti Svetoj tajni pričešća.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO