Biznis

Molson Coors BiH obnovio status POSLODAVAC PARTNER i dobio novo priznanje IZVRSNOST U IZAZOVIMA

Molson Coors Bosna i Hercegovina ove je godine nosilac čak dva priznanja za kvalitetan odnos prema zaposlenicima.

Molson Coors BiH obnovio status POSLODAVAC PARTNER i dobio novo priznanje IZVRSNOST U IZAZOVIMA
FOTO: MOLSON COORS BIH
Dario Gavran

Time je još jednom potvrđeno kako se kompanija nalazi među najpoželjnijim poslodavcima u BiH.

Već četvrtu godinu zaredom Molson Coors je nosilac certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja koje konsultantska kuća SELECTIO od 2005. godine dodjeljuje onim kompanijama koje imaju izvrsne prakse upravljanja ljudima.

Misija certifikata je promovisanje kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, a dosad je kroz certifikacijski proces prošlo preko 120 kompanija u Evropi.

Molson Coors je i ove godine demonstrirao visoke standarde brige o svojim zaposlenicima čemu svjedoče visoke ocjene kojima je certifikacijski tim nagradio kompaniju u svim procjenjivanim područjima, a posebno se ističe kvalitetan sistem upravljanja radnim učinkom zaposlenih te mnoge prilike za usavršavanje i razvoj koje kompanija nudi svojim zaposlenima.

Ove godine je Molson Coors nosilac još jednog priznanja za izvrsnost u upravljanju zaposlenicima. Riječ je o priznanju Izvrsnost u izazovima, koje firma SELECTIO dodjeljuje od aprila ove godine onim kompanijama koje su pokazale posebno kvalitetno upravljanje zaposlenima i u ovom periodu pandemije korona virusa.

Uz uobičajene pogodnosti za zaposlenike, za vrijeme krize Molson Coors je uveo nove oblike podrške – organizovana je besplatna stručna psihološka pomoć, te su zaposleni redovno dobijali newslettere s najnovijim vijestima i internim objavama. Takođe, uvedeni su i posebni projekti kako bi se održalo zajedništvo i izrazila zahvalnost zaposlenima, uz poseban fokus na misiju, viziju i vrijednosti kompanije.

Ponosni smo na sve što smo zajedničkim snagama odradili u prethodnom periodu. Bilo je izazovno, nepredvidivo, ali smo se i u tim okolnostima sjajno snašli. Zahvalio bih svim svojim kolegama na trudu i upornosti koje pokazuju svakog dana, a ovaj je certifikat samo potvrda da radimo dobar posao i u uslovima globalne krize – izjavio je Dario Gavran, direktor za tržište Bosne i Hercegovine.

Trenutno je 60 nosilaca certifikata u Hrvatskoj, Austriji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni sedmičnik Lider kao medijski pokrovitelj.

Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete saznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

A.E.