Svijet

MONSTRUM KREMIRAN Spaljeno tijelo čovjeka koji je UBIO I POJEO sedmoro djece (VIDEO)

Si Kvej (32), serijski ubica hanibal, čije su žrtve bila djeca konačno je kremiran nakon što je njegovo balsamovano tijelo decenijama bilo izloženo u muzeju na Tajlandu.

MONSTRUM KREMIRAN Spaljeno tijelo čovjeka koji je UBIO I POJEO sedmoro djece (VIDEO)
FOTO: BANGKOKPOST/YOUTUNE SCREENSHOT

Kvej je osuđen da je ubio sedmoro djece, a potom njihove ostatke skuvao i pojeo. Na suđenju je priznao i ubistva beba, ali je tvrdio da njih nije jeo. On je pogubljen strijeljanjem 1958. u Bangkoku, nakon čega je njegovo tijelo balzamovano i izloženo u medicinskom muzeju, gdje je stajalo sve do prošle godine, kada su grupe za zaštitu ljudskih prava pokrenule su peticiju u kojoj se zahtijeva da tijelo bude uklonjeno.

On je spaljen i sahranjen po budističkim ritualima u hramu Nonthaburi, koji se nalazi nedaleko od Bangkoka.

Dr Prasit Vatanapa, profesor na Medicinskom fakultetu rekao je da je Kvejevo telo bilo izloženo kao upozorenje.

Prikazivanje njegovog tijela trebalo je da natjera ljude da shvate da će, ako počine zločin, biti kazna. Ipak, grupe za zaštitu ljudskih prava su istakle da dolazi do zloupotrebe, što smo mi razumjeli – rekao je Vatanapa.

Ime monstruma Kveja roditelji na Tajlandu i dalje koriste kao prijetnju mališanima: “Budi dobar ili će Si Kvej doći i uzeti te”, prenosi Telegraf.

Policija je sredinom prošlog vijeka uspjela da pronađe ostatke četiri od sedam žrtava koje je Si skuvao i pojeo. Preostale tri nikad nisu pronađene.

Hram u kom je Kvej danas kremiran nalazi se tik uz zloglasni Bang Kvang zatvor u kom je Si proveo svoje posljednje dane.