Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MONSTRUMI KOJI NISU DOČEKALI KAZNU Brutalno poubijali porodice, pa presudili sebi IZA REŠETAKA

Hronika
Autor:

Foto: M. Milaković/RAS Srbija

Novosađanin Goran Janković (38), kome je nedavno počelo suđenje zbog brutalnog ubistva supruge i njenih roditelja prošle godine u maju, objesio se juče u Okružnom zatvoru u Novom Sadu.

Janković nije prvi zločinac koji nije dočekao presudu za svoje nedjelo jer je iza rešetaka odlučio da digne ruku na sebe…

Kako su za Blic saopštili iz Hitne pomoći, poziv iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija stigao je u 15.40, ali je ekipa ljekara po dolasku na lice mJesta mogla samo da konstatuje smrt.

Pripremno ročište u suđenju Jankoviću za zločin koji je počinio prošle godine i šokirao cijelu Srbiju, počelo je 3. marta. Tada su samo pregledani dokazi koji će biti izvođeni tokom postupka. Janković je prethodno na saslušanju u tužilaštvu do detalja opisao kako je, naočigled maloljetnih sinova, macolom brutalno ubio suprugu i njene roditelje.

– Noć uoči zločina proveo sam u kafani. Vratio sam se kući oko četiri sata ujutro, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i riješio sam da odem kod žene u namjeri da joj se osvetim jer me je prijavila policiji zbog nasilja – pričao je Goran uz prisustvo branioca po službenoj dužnosti, a onda nastavio: “Prvo sam tasta i taštu ubio macolom, a ženu sam prvo pretukao i davio. Sav bijes sam iskalio na njoj”.

Foto: D. Milenković/RAS Srbija

Kako je Blic ranije pisao, Janković je zločin učinio naočigled svojih sinova kojima je po završetku krvavog pira rekao da ćute i nikome ne kažu da je “tata bio u kući”.

Kada je Janković pobjegao s mjesta zločina, deca su pozvala ujaka i rekla mu šta se dogodilo. Muškarac je pozvao policiju i dojurio na lice mjesta…

Janković je pobjegao i naredna tri dana trajala je opsežna policijska potraga za njim. Okolinu Novog Sada nadlijetali su helikopteri, policija je blokirala sve izlaze iz grada, pretresane su sve napuštene lokacije… Trećeg dana ribari su primijetili da na jednom praznom brodu gori svjetlo i prijavili su policiji. Specijalci su upali u brod i pronašli Jankovića kako se skriva.

Prerezao grkljan razbijenim ogledalom

Vrlo sličan slučaj šokirao je Srbiju 2017. godine, kada je Marko Nikolić (43), inače optužen da je ugušio sina Mihaila (4) i ubio suprugu Maju Đorđević, prerezao sebi grkljan ogledalom koje je razbio u ćeliji Centralnog zatvora.

Zločin zbog kog se Nikolić našao u ćeliji Centralnog zatvora dogodio se jula 2017. godine. On je najprije ugušio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila, a zatim se sa njegovim tijelom dovezao do Centra za socijalni rad, gdje je trebalo da se sastane sa bivšom suprugom i vrati joj dijete.

Mrtvog sina unio je u centar, a onda se ustremio na bivšu suprugu Maju.

Nesrećna žena pokušala je da pobjegne, ali ju je Nikolić sustigao, oborio na zemlju i usmrtio je sa 27 uboda. Tri radnika Centra za socijalni rad koji su priskočili Maji u pomoć povrijeđeni su u okršaju sa Nikolićem.

Foto: M. Šurjanac / RAS Srbija

Sukob je okončan tek kada su dvojica komunalnih policajaca oborila Nikolića, vezala ga i predala policiji.

Priveden je u Centralni zatvor, a nakon ljetnje pauze suda trebalo je da se nađe na optuženičkoj klupi. Međutim, 31. decembra 2017. godine, razbio je ogledalo u ćeliji i prerezao vrat staklićima. Prethodno je cimera koji je pokušao da ga spriječi u suludoj nameri, takođe ubo slomljenim staklom. Četiri sata su se ljekari borili za njegov život, međutim ipak je izdahnuo.

Majina porodica ispričala je medijima da joj je žao što ubica nije dočekao da čuje optužnicu kojom bi bio osuđen na maksimalnu kaznu.

Silovao ćkerku, pa se objesio

Pet dana nakon što je doveden u Centralni zatvor zbog sumnje da je silovao kćerku, Dušan Vujković zvani Dule Mislođinac iz Obrenovca obkesio se u samici kazamata u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Njegovom pritvaranju a zatim i samoubistvu prethodila je porodična drama…

Naime, Vujkovićeva 14-godišnje kćerka otišla je u policijsku stanicu 2008. godine i prijavila da ju je otac prethodnih godinu dana silovao. Sedam dana nakon te prijave Vujković se krio jer je čuo da u policiji postoji prijava, a onda se predao i određen mu je jednomkesečni pritvor.

Novosti su svojevremeno prenijele svjedočenje njegove bivše supruge Sanje koja je ispričala da je bila razvedena od Vujkovića, ali da je svakodnevno obilazila kuću gdje su živjeli on i djeca kako bi pospremila i donijela im hranu.

Obilazeći porodicu o kojoj je vodila računa, Sanja je, kako ispričala za ovaj list, u više navrata na posteljini, peškirima, pa čak i na nekim dijelovima odjeće najstarije kćerke viđala mrlje koje su joj se učinile sumnjivim.

Foto: RAS Srbija

– Pitala sam Dušana šta je to, a on mi je odgovarao: pa pobogu ženo tragovi od jogurta ili sline od djece kad imaju kijavicu. Ništa nije htio da prizna a V. je, bojeći se da kaže šta joj otac radi, jer se plašila za moju i bezbjednost braće i sestara, o svemu ćutala gotovo godinu dana – rekla je tada supruga.

Vujković se 24. januara 2008. godine u samici Centralnog zatvora ubio vješanjem dijelom svoje odjeće u samici gdje je bio smješten. Pronašli su ga policijski čuvari.

Umro na žrtvin rođendan

Mladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca, koji je 26. juna 2010. silovao, a potom i zadavio osmogodišnju Mariju J, pronađen je mrtav 3. avgusta 2010. u zatvorskoj ćeliji u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Stanari Ledinaca, nakon što se proširila vijest o njegovoj smrti, u njegovoj smrti vidjeli su pravdu.

– Drugačije nije trebalo ni da se završi. Monstrum je pronađen mrtav baš na dan kada se naša Marija rodila i kada bismo slavili njen rođendan – prokomentarisao je djevojčicin otac Slobodan vest o smrti silovatelja. Kako je ranije Blic prenio, uzrok njegove smrti bio je srčani udar.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO