Zabava

"MORAM DA PLATIM DUG" Folkerka grca u kreditu, na Tari sadi krompir i luk

Nada Topčagić sa suprugom otišla je u vikendicu na Tari, gdje se posvetila poljoprivredi. Tu joj ponekad dođe neko, a Nadu smo zatekli u bašti sa motikom u ruci ali dotjeranu.

"MORAM DA PLATIM DUG" Folkerka grca u kreditu, na Tari sadi krompir i luk
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Sijem baštu, krompir, luk, radim punom parom. Sada je trenutak za to, mislim da svi treba da krenu u neku radnu akciju! Prekopali smo sve, komšija mi je donio đubre za zemlju – priča Nada i otkriva da im oko svega pomažu dva Ivana.

– Sa jednim radim u bašti, a drugi pomaže da se proširi jedna soba i terasa na spratu, doziđujemo kuću. Sa njim radi moj suprug, a uzmem i ja bušilicu u ruke. Kod nas pune ruke posla! Ono što je zanimljivo jeste da se oba prijatelja koja nam pomažu sada zovu Ivan, samo što je jedan iz Pariza, sada zaglavljen u Srbiji. Uvijek smo bili u dobrim odnosima ovdje sa ljudima, priskočimo u pomoć jedni drugima – priča Nada koja se i na planini svakodnevno dotjeruje, a lijepo vrijeme koristi i da šeta, prenosi Blic.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Prošetam malo livadama, pa berem i čaj. Umijem da ga prepoznam, pa ostavljam i sušim, da imamo pravi, domaći. Uveče nam dođu prijatelji pa tako pričamo.

Pjevačica kaže da je tokom života shvatila da se rada ne treba stidjeti, te da svako mora da se oznoji ukoliko želi da ostvari nešto.

– Rođena sam u Bosni, a sve sam postigla u Srbiji. Borila sam se cijeli život, od jednog dinara sam pravila deset. Svako treba da se oznoji da radi, nikad nisam bježala od posla. Ma ja se svuda snalazim, navikla sam ni od koga da ne tražim ništa – priča Nada koja priznaje da se i zadužila kako bi platila porez:

– Moraju da se zasuču rukavi da bi se imalo. Nije mi jasno to kad čujem da pjevači pjevaju za po 50.000 evra, ej! Pa da li je to moguće, ko im da toliki novac za jedan nastup, ja o tome nikada nisam mogla ni da sanjam! Uvijek sam bila za to da kolač mora da se dijeli na ravne časti! Dobila sam toliko pohvala za ovakav glas, a propljuvala sam krv da bih imala sve ovo što danas imam. Zadužila sam se da bih platila porez od 100.00 evra.