Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“MORAMO IMATI EFEKTIVNE MJERE” Dodik ističe da Savjet ministara nije dostavio izvještaje o migracijama

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Savjet ministara u tehničkom mandatu za današnju sjednicu Predsjedništva BiH nije dostavio sveobuhvatane izvještaje ni o migracijama, niti o evropskim integracijama.

Dodik je istakao da je Predsjedništvo zatražilo od Savjeta ministara da dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi sa migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

On je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva BiH, rekao da BiH može sa Srbijom i Crnom Gorom da dogovori mjere za sprečavanje trgovine ljudima, što predstavlja problem.

– Svi znaju kuda migranti prolaze, ali nema akcije. Moramo imati efektivne mjere koje može da predloži Savjet ministara – naglasio je Dodik.

Govoreći o formiranju novog saziva Savjeta ministara, Dodik je naveo da, što se njega tiče, to tijelo može biti formirano odmah.

– Neophodno je što prije formirati organe vlasti. Sa naše strane nema nijednog problema ili uslova. Ja sam spreman da to učinim bez ikakvih uslovljavanja – rekao je Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO