Politika

“Moramo ući u institucije koje nam pripadaju” Petković pozvao raseljene sa Kosmeta da glasaju za Srpsku listu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je raseljene sa Kosova i Metohije da izađu na lokalne izbore u nedjelju, 17. oktobra, glasaju za Srpsku listu i doprinesu da se sačuva svih deset srpskih sredina, koje su zalog za formiranje zajednice srpskih opština (ZSO).

“Moramo ući u institucije koje nam pripadaju” Petković pozvao raseljene sa Kosmeta da glasaju za Srpsku listu
FOTO: KOSOVO ONLINE/YOUTUBE/SCREENSHOT

Važno je da pobijede kandidati Srpske liste, jer je samo Srpska lista ta koja ima punu podršku Vlade Srbije, predsjednika (Aleksandra) Vučića i predstavlja pupčanu vrpcu između našeg naroda na Kosovu i Metohiji i našeg naroda u centralnoj Srbiji, rekao je Petković.

On je istakao da je samo Srpska lista garant da se nastavi investicioni ciklus na Kosovu i Metohiji, da se grade novi vrtići i bolnice, novi putevi i škole, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je naglasio da Srbi, u vrijeme kada vlasti u Prištini predvođeni premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem kidišu na srpske sredine, treba da pruže poruku jedinstva i ne daju ni mrvu onog što im pripada.

– Treba da se izborimo da uđemo u sve one institucije koje nam pripadaju i da kroz institucije branimo naše postojanje i naš ostanak i opstanak – zaključio je Petković.  

Prihvati notifikacije