Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOTAJ, SMOTAJ I NE BRINI Ovo su države u kojima možete legalno da pušite marihuanu

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Turizam povezan sa legalizacijom marihuane u svijetu je sve popularniji, a neke zemlje iskoristile su sav njegov turistički potencijal i privlače mlade koji se na putovanju žele opustiti.

Holandski Amsterdam prvi je grad na svijetu koji je zaradio na dozvoli zabranjenog – pušenje marihuane i prostitucija dovele su na milione turista i gradu osigurale stabilne finansije.

Portugal je druga zemlja zemlja u Evropi koja je omekšala svoj stav prema drogama kad je 2001. legalizovala sve do 25 grama.

Nama najbliža bliža Češka je također legalizirala kupnju do 10 grama, a dekriminalizirala posjedovanje do 15 grama prije nekoliko godina.

I Španijaje prilično tolerantna europska zemlja po pitanju pušenja „trave“. Možete ju uzgajati za ličnu upotrebu, no ne bi smjela biti vidljiva s ceste, jer u tom slučaju radite prekršaj.

Belgija dozvoljava posjedovanje do 5 grama, no nije dozvoljena konzumacija u javnosti. U Peruu smijete posjedovati do 8 grama, a u Kolumbiji čak 33 grama. Portugal tolerira do čak 25 grama.

Kina, Egipat, Francuska, Indonezija, Japan, Malezija, Nigerija, Norveška, Filipini, Poljska, Kuba, Saudijska Arabija, Singapur, Južna Koreja, Tajland, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam imaju najstrože zakone po ovom pitanju.

U mnogim tim zemljama posjedovanje čak i malene količine može značiti doživotni zatvor..

Za bolje snalaženje, pogledajte prikaz gdje je dozvoljena konzumacija marihuane.

(Radio Sarajevo)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO