Sport

MRĐA PODRŽAO VIDIĆA Žigić je ovaj put promašio suštinu

Poslije Nemanje Matića i Danka Lazovića, još jedan bivši reprezentativac Srbije Dragan Mrđa pružio je podršku Nemanji Vidiću.

MRĐA PODRŽAO VIDIĆA Žigić je ovaj put promašio suštinu
FOTO: VINCENT JANNINK/EPA

Mrđa smatra da su promjene neophodne i da je stanje u srpskom fudbalu prešlo granicu pristojnosti.

– Nemanja Vidić bio je krajnje jasan. Kada momak koji je oličenje poštenja, onako narodski rečeno do srži, kaže „dosta je“, onda tu nema šta da se doda. Vidić se nikada ne bi oglasio da aktuelno stanje nije prevazišlo granicu pristojnosti. Potrebno je da se dese krupne promjene, jer mnoge stvari nisu kako treba, rekao je Mrđa.

Po njegovim rečima normalno je da svi stanu uz takvu veličinu.

– Valjda bi bilo normalno da svi stanemo uz veličinu kakav je Vidić. On je idealno i najbolje rješenje za srpski fudbal. Vidić je gromada, čovek od autoriteta. Kada sam ušao u reprezentaciju, tamo su bile dvije veličine, Nemanja Vidić i Dejan Stanković. Jedan se vratio u srpski fudbal u Zvezdu, bilo bi lijepo da se vrati i drugi, na čelo FSS.

Mrđa smatra i da je Nikola Žigić u svom obraćanju promašio suštinu.

– Pročitao sam šta priča Nikola Žigić, takođe moj saigrač iz Crvene zvezde i srpske reprezentacije. Promašio je suštinu, on govori o uslovima koje treba da imaju igrači u reprezentaciji. Pa, Nikola, nije tu problem! Problem je u rezultatima A reprezentacije, odnosima među igračima, mlađim selekcijama, klupskom fudbalu. Mene brine i to gdje su neki bivši igrači pozavršavali kurseve za licence, da bi dobili mesto u stručnom štabu reprezentacije, zapitao se bivši napadač Zvezde.