Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mreža JAVNIH ČESMI po gradu: Prva na jesen u Parku “Petar Kočić”

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

U okviru projekta tzv. malih intervencija, u Banjaluci će na jesen početi gradnja niza javnih česmi u gradskom jezgru, a prva će biti izgrađena u Parku „Petar Kočić“.

Prema okvirnom planu Tima za male intervencije, koje čini više mladih arhitekata, na području grada bi u dogledno vrijeme trebalo da bude izgrađena mreža od 14 novih javnih česmi, najavljeno je iz Grada. Ove česme će biti locirane u pješačkim zonama i omiljenim mjestima za rekreaciju, a s ciljem da se se umanji upotreba plastičnih boca i zagađenje životne sredine.

Kako bi se došlo do estetski i funkcionalno najboljih rješenja, u septembru bi trebalo da bude raspisan konkurs za najbolje idejno rješenje prve javne česme, a za pobjednike konkursa predviđen je i nagradni fod od 2.000 KM.

– Kako je zamišljeno, konkurs će, s obzirom na jednostavnost projekta, biti u trajanju od nekoliko dana, a poziv i prijem radova će biti organizovan isključivo putem interneta – precizirali su iz Grada.

Ovaj projekat, kao i ostale koje će biti realizovani u okviru tzv. malih intervencija, biće finansirani iz gradskog budžeta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO