Hronika

MRTAV PIJAN GALAMIO NA SUPRUGU Policija uhapsila muža nasilnika koji je prekršio ZABRANU PRILASKA

Bijeljinska policija uhapsila je M. K. zato što je mrtav pijan galamio na bivšu suprugu, a ima zabranu prilaska njoj, te zato što je odbio da postupi po naređenju policije.

MRTAV PIJAN GALAMIO NA SUPRUGU Policija uhapsila muža nasilnika koji je prekršio ZABRANU PRILASKA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Policija je sinoć oko 23  časa prilikom obavljanja svojih redovnih poslova uočila M. K. u Ulici Jovana Kroštanskog u Bijeljini.

– Provjerama je utvrđeno da je navedenoj osobi izrečena zaštitna mjera Zabrana uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja na osnovu rješenja Osnovnog suda u Bijeljini. On je u tom trentuku galamio, obraćajući se bivšoj supruzi koja se nalazila u dvorištu – pojasnila je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Od strane policijskih službenika njemu je izdato naređenje da se udalji sa navedene adrese, što je isti i učinio, nakon čega se ponovo vratio, te odbio da postupi po o izdatom naređenju.

– Alkotestiranjem je utvrđeno je imao više od 2,7 promila alkohola u organizmu. O svemu je obavješten i Centar za socijalni rad. On je prekršajno sankcionisan zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno zbog počinjenog prekršaja Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija – istakla je Marićeva.

Za sedam mjeseci ove godine, na području PU Bijeljina evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici od čega je 40 krivičnih djela.

– Nadležnim tužilaštvima podnesena su 63 izvještaja. Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici od čega je 30 muškog i 89 ženskog pola. Po vrsti nasilja najčešće je evidentirano fizičko, pa onda i psihičko nasilje. Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirane su 42  lake tjelesne povrede koje su nastupile kao posledice nasilja u porodici – pojasnila je Marićeva.