Hronika

MUK U NOVOM PAZARU Trojica mladića stradala u saobraćajki, još trojica teško povrijeđena

U direktnom sudaru dva automobila na magistralnom putu Novi Pazar – Ribariće, u naselju Lukare, poginula su tri mladića od kojih je najstariji imao samo 24 godine, a još trojica su teško povrijeđena.

MUK U NOVOM PAZARU Trojica mladića stradala u saobraćajki, još trojica teško povrijeđena
Foto: B. K./RAS Srbija

Do udesa je došlo u subotu veče, nešto posla 23 sata, kada se “audi” kojim je upravljao Demir S. (22) sudario sa “opelom” u kojem su bili Almir S. (24) i Džemil N. (23).

Kako je došlo do čeonog sudara dva vozila još uvijek nije poznato, a više detalja će se znati nakon uviđaja i istrage.

Najvjerovatnije je “audi”, koji se kretao iz Novog Pazara, u jednoj krivini u blizini fabrike nameštaja “izašao” iz svoje trake i udario u “opel” koji je nailazio iz suprotnog pravca – kažu mještani kuća u blizini magistrale dodajući da se tom dionicom često brzo vozi.

U porodicama nastradalih vladao je muk. Njihovi prijatelji u nevjerici su odmahivali glavom, krijući suze. Džemilu je, kažu, prije nekoliko godina i brat stradao u saobraćajnoj nesreći, piše Blic.

Stanje dvojice povrijeđenih je, prema informacijama iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, stabilno, dok je mladić, koji je pretrpio najteže povrede, u nedjelju ujutru transportovan za Kragujevac.

– Pacijent je star 24 godine, primljen je u izuzetno teškom stanju, reanimiran je i stabilizovan je. Doživio je tešku povredu glave, sa unutrašnjim krvarenjem, prelom vilice i lijeve butne kosti, kao i nagnječena pluća i slezine. U stabilnom stanju je prebačen za Kragujevac na dalje liječenje – kaže Šefćet Hajrović, načelnik Hirurgije novopazarske Opšte bolnice.