Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MUP RS: Mektić kroz slučaj Davida Dragičevića prikuplja političke poene

Društvo
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS demantuje i osuđuje navode ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o mogućnostima da “policija krene na narod” i ističe da je policija Srpske uvijek djelovala u interesu građana Srpske i nastaviće da služi građanima i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske.

-Iznošenje pretpostavki od Mektića da je Ministarstvo umiješano u slučaj Davida Dragičevića, koji je on okvalifikovao kao ubistvo, kao i da je značajno doprinijelo da se ovaj slučaj ne rasvijetli, predstavlja najneprimjereniji i najgrublji način optuživanja Ministarstva, bez ijednog dokaza – saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Navode da Mektić, od svog prvog pojavljivanja na skupu na Trgu Krajine, kada je obećao da će dati sve resurse i kapacitete Ministarstva bezbjednosti BiH da bi riješili slučaj pokojnog Davida Dragičevića, pa do sinoć kada je obećao podršku i sve resurse SDS ako policija krene na narod – nije uradio ništa da bi doprinio rasvjetljavanju ovog slučaja.

-Ovo je samo retorika Mektića, bez ikakvog praktičnog značaja za rješavanje slučaja. Šta više, ova retorika je kontraproduktivna i kod građana stvara strah i nepovjerenje u sopstevene institucije – navode se u saopštenju.

Navode da ovo nije prvi put da Mektić prikuplja političke poene za sebe i svoju stranku pokušavajući da uvede anarhiju u Srpskoj i stvarajući jaz između građana i institucija RS.

-Ali, korištenje tragične pogibije dvadesetjednogodišnjeg mladića je daleko najmorbidniji pokušaj – navedeno je u saopštenju MUP RS.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO