Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MUP Srbije uhapsio sedam osoba zbog preprodaje POKVARENOG MESA iz Brazila

Hronika
Autor:

Foto: MUP/Promo

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas je uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali u Srbiji oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, rečeno je Tanjugu utom tužilaštvu.

Sedmorica osumnjičenih se terete za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv P. S, D. D, S. M, M. M, L. Đ i M. M, koji su uhapšeni u saradnji s policiskim upravama iz Jagodine i Užica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od juna do avgusta 2018. godine nabavlili oko 31 tone mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, a kojima je rok trajanja istekao.

Sumnja se da su zatim to pokvareno meso preprodavali raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

“Blic” podsjeća da je ovoj akciji prethodila zaplijena u Jagodini 11. avgusta 2018. godine 23 tone mesa koje je iz Brazila, preko Kosova i Metohije, zatim Raške, i daljom prodajom trebalo da bude dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a uhapšen je Ð. L. (21), odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljom prodajom, saopštila je tada Policijska uprava u Jagodini.

Uhapšeni Ð. L. je osumnjičen da je počinio krivično delo krijumčarenje. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso, zbog isteka roka trajanja, nije za upotrebu, pa je zato uništeno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO