Sudbine

MUŽ JE OSTAVIO KAD JE RODILA TROJKE Georgina je strahovala kako će dočekati zimu, a sad stižu DOBRE VIJESTI

Početkom septembra prošle godine RTS je emitovao priču o Georgini Tešanović iz Jelava kod Loznice, samohranoj majci koja je sa svoja tri jednogodišnja sina živjela u veoma lošim uslovima.

MUŽ JE OSTAVIO KAD JE RODILA TROJKE Georgina je strahovala kako će dočekati zimu, a sad stižu DOBRE VIJESTI
FOTO: RTS/SCREENSHOT

U proteklih nekoliko mjeseci pomoć je pristizala sa svih strana, a postoje naznake da bi uskoro mogli da riješe i stambeno pitanje.

Prošlog septembra Georgina je strepila gdje će i kako njeni dječaci i ona dočekati zimu. Uz pomoć dobrih ljudi, nabavila je ogrijev i obnovila jednu sobu, jer su ostale zbog vlage i loše stolarije neuslovne za život.

– Naš život u posljednjih nekoliko mjeseci promijenio se mnogo, mnogo na bolje. Sada imamo mnogo bolje uslove da kažem za život – kaže Georgina Tešanović iz Jelava, piše RTS.

U proteklih nekoliko mjeseci pomoć je pristizala sa svih strana, a akciji se priključila i humanitarna organizacija iz Kanade.

– Ljudi iz ove organizacije uvidjeli su potrebu da pomognu ovoj ženi, prikupili su pet hiljada kanadskih dolara. Obezbijedili smo joj bijelu tehniku, hranu za djecu, garderobu – objašnjava Danijel Milojević, iz humanitarne organizacije “Tri prsta” iz Kanade.

Pročitajte još

Georgina je uspjela da ostvari i pravo na sve novčane podsticaje koje dodjeljuju država i grad, a zahvaljujući kojima budućnost sada čeka bez strepnje da li će sutra imati za osnovne životne potrebe. Glavni problem i dalje je kuća u kojoj žive, a u kojoj im je ostanak neizvjestan.

– Grad Loznica je na posljednjoj decembarskoj skupštini usvojio odluku o bespovratnom sufinansiranju kupovine za mlade porodice. Georgina upravo ispunjava taj profil i mi očekujemo da ona tokom marta mjeseca konkuriše na našem konkursu i da dobije određena sredstva na osnovu kojih može trajno rješiti svoje stambeno pitanje na zadovoljstvo svih nas – ističe Dejan Stalović, gradski menadžer.

Za sufinasiranje kupovine kuće, grad je opredijelio iznos do 600.000 dinara