Hronika

"MUŽ MI JE BIO SVE" Udovica likvidiranog hotelijera tvrdi da MISTERIJA OKO UBISTVA JOŠ TRAJE

Muža su mi ubili zbog para, da bi ga opljačkali. Te pare sam prežalila, ali muža ne mogu.

"MUŽ MI JE BIO SVE" Udovica likvidiranog hotelijera tvrdi da MISTERIJA OKO UBISTVA JOŠ TRAJE
FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Četiri godine čekam pravdu za njegovu smrt i da se sazna prava istina o zločinu kaže Nada Dejančić, čiji je muž Dejan (51) likvidiran 5. novembra 2016. u njihovoj vili “DND” u Niškoj Banji.

Za taj zločin najprije se sumnjičio recepcioner u vili Dejan Jovanović (42), a zatim i sobarica Milica D. (31). Međutim, istraga o ovom slučaju i dalje tapka u mjestu i postoji mogućnost da se istina o dramatičnim događajima u vili nikad ne sazna.

Nada, koja živi u Švedskoj, kaže da je Dejanovo ubistvo na tragičan način obilježilo njen život i živote njeno troje djece.

– Ne želim da vršim pritisak na pravosuđe, ali očekujem da država Srbija mojoj porodici pruži odgovor na pitanje ko je kriv što sam ostala bez muža, a moja djeca bez oca. Podsjećam da je moj muž imao državljanstvo i Srbije i Švedske, te da će se za ovaj slučaj, nakon što Srbija kaže svoje, zainteresovati i Švedska. Imam svoje mišljenje šta se desilo kobnog dana u vili, ali ne želim da ga iznosim da ne bih uticala na istragu. Želim da krivac plati za ono što je učinio – priča Nada za Informer.

Ona je ubjeđena da je jedini motiv zločina u vili koristoljublje, jer je, kako tvrdi, iz vile “DND” nestala velika suma novca.

– Novac mi ne znači ništa, ali mi je život mog muža značio sve. Ne shvatam kakvi su to ljudi, zašto nisu uzeli pare, a njega ostavili u životu? Bili smo zajedno 32 godine i nismo imali nikakvih problema. Dejan se vratio iz Švedske u Srbiju prije mene, otvorio je vilu “DND” i trebalo je da mu se pridružim u decembru 2016, da zajedno nastavimo život u Niškoj Banji i da se bavimo ugostiteljstvom. I umjesto da se pridružim mužu, saznala sam da je mrtav, i to na televiziji – kaže Nada.

Ona dodaje da je bila iznenađena kad je čula da je za ubistvo sumnjičen Jovanović, s obzirom na to da je bio veliki prijatelj njihove porodice.

– Ne znam, ne mogu unaprijed da osuđujem, ali ne vjerujem da je on krivac – dodaje Nada.

Krvava drama odigrala se 5. novembra 2016. u ranim jutarnjim časovima, kada je, kako se tada sumnjalo, recepcionar Jovanović upao u sobu u kojoj je Dejan bio sa Milicom, i upucao ga. Nakon toga, ispalio je sebi hitac u glavu.

Sobarica je pobjegla iz vile i pozvala policiju, koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav. U vilu su ubačene šok-bombe i specijalci su upali unutra, ali su zatekli recepcionera sa ranom na glavi, jedva živog. Jovanović je potom prebačen u bolnicu, u kojoj je dva mjeseca kasnije preminuo, ne dolazeći svijesti. Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016, kada se desio preokret. Naime, policija je tada uhapsila Milicu, nakon što je njen biološki trag pronađen na pištolju. Sumnjalo se da je pucala na obojicu, pa je pritvorena i iza rešetaka je bila tačno godinu dana. Zatim je puštena da se brani sa slobode, ali je i dalje pod istragom. Više tužilaštvo u Nišu još nije uspjelo da obezbjedi dovoljno dokaza za optuženje, ali ni za obustavljanje istrage protiv nje.

U tužilaštvu tvrda da je istragu zakočila jedna švedska diplomatkinja koja je bila gost u vili u vrijeme zločina, a koja je trebalo da bude saslušana kao svjedok.

Međutim, pošto se više puta nije odazvala na pozive srpskog pravosuđa, zatražena je međunarodna pravna pomoć od švedskih organa, koji su bili dužni da od nje uzmu izjavu i dostave je Srbiji, ali se to još nije desilo.