Hronika

Na dan kada je silovao mladića POSTAO JE OTAC: Još nekoliko osoba prijavilo da ih je napastvovao ISTI MUŠKARAC

Poslije hapšenja N. U. (35) iz Trstenika kome je određen pritvor zbog sumnje da je krajem oktobra u toaletu benzinske pumpe silovao 19-godišnjeg sugrađanina, još nekoliko još mladića prijavilo je da ih je napastvovao.

Na dan kada je silovao mladića POSTAO JE OTAC: Još nekoliko osoba prijavilo da ih je napastvovao ISTI MUŠKARAC
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Seksualni predator je razotkriven i uhapšen nakon što ga je prijavila posljednja žrtva, 19-godišnji mladić, a prema saznanjima Blica materijalni dokazi su potvrdili navode silovanog mladića.

U istrazi je ustanovljeno da se N. U. i 19-godišnjak poznaju od ranije, ali nisu bili bliski prijatelji. U petak, pretposljednjeg dana oktobra, susreli su se na benzinskoj pumpi u Trstreniku. Obojica su točila gorivo.

– Osumnjičeni je 19-godišnjaku predložio da sjednu u kafić na pumpi, popiju kafu i ispričaju se. Ne sluteći kakvo zlo mu se se sprema, mladić je pristao – saznaje Blic od izvora upoznatog sa istragom.

Komunikacija izgledala normalno

Njihov susret, razgovor tokom ispijanja kafe snimile su sigurnosne kamere i sve je djelovalo normalno. U jednom trenutku mladić je otišao u toalet, što je takođe snimio video-nadzor. Nadzorne kamere su snimile i odlazak osumnjičenog u toalet, minut poslije mladića.

Pročitajte još

– N. U. je mladiću naredio da uđe u kabinu. Mladić je pokušao da mu se suprostavi, ali ga je silovatelj ugurao u kabinu i tom prilikom ga udario nekoliko puta u stomak. Zaprijetio mu je da će ga povrijediti i gore, ako mu se ne prepusti. Na kraju, tražio je od mladića da ga oralno zadovolji, a kada je završio sa iživaljavanjem naredio je 19-godišnjaku da o svemu ćuti – dodaje naš sagovornik.

Dokazi potvrdili priču o silovanju

Iako je seksualnom zlostavljaču rekao da ga neće prijaviti, mladić se osmjelio i obratio policiji. Mladić je pregledan, a nađeni su materijalni dokazi koji su potvrdili njegove navode o silovanju. Po nalogu tužioca osumnjičeni N. U. je uhapšen. Pred tužiocem negirao je silovanje, a kasnije je mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni N. U, koji važi za lokalnog kabadahiju, sklonog maltretiranju slabijih, okupljao je oko sebe mladiće koji su navodno za njega “završavali neke posliće”. Trstenikom, međutim, poslije njegovog hapšenja kruži priča da je većinu tih mladića N. U. primoravao na oralni seks, i da su oni iz straha od njegove odmazde, ćutali.

– U međuvremenu javili su još neki mladići koje je N. U. navodno silovao. Momci su se plašili silovatelja, a kada se jedan osmjelio da ga prijavi, i oni su skupili hrabrost. U ovom momentu ne možemo ni da pretpostavimo koliko je mladića napastvovao, kao ni da li među njegovim žrtvama ima možda i maloljetnika – kaže sagovornik Blica iz istrage.

Već bio u zatvoru

Ovaj seksualni predator je do sada nekoliko puta bio u zatvoru. Prije devet godina je uhapšen zbog pokušaja ubistva sugrađanina A. M. u koga je pucao iz nelegalne lovačke puške. Osuđen je zbog tog djela, ali i zbog ugrožavanja bezbjednosti javnog saobraćaja. Kao 20-godišnjak, 2004. godine u predizbornoj kampanji, sumnjičen je da je u jednoj kafani u selu Tobolac, nadomak Trstenika, napao dvojicu aktivista Demokratske stranke Srbije. Naime, za njim i I. V. policija je tragala zbog sumnje da su aktivistima DSS-a G. L. i V. A, prvo prijetili pištoljima, tukli ih, ubacili u kola, a zatim da su čak i pucali u automobil.

Aktivisti DSS-a tada su tvrdili da nasilnicima nije pisalo na čelu kojoj partiji pripadaju, ali da su “bili sa radikalima”. Tomislav Nikolić, te godine kandidat SRS za predsjednika Srbije, čak je stao u odbranu N. U. i I. V. navodeći da su “G. L. i V. A. vrijeđali gazdu kafane, inače predsjednika mjesnog odbora SRS Veluće, a da su reagovali gosti kafane N. U. i I. V, koji nisu bili članovi SRS, i da je došlo do tuče u kojoj se čuo pucanj”.

Postao otac

Prema saznanjima Blica osumnjičeni seksualni predator N. U. postao je otac onog dana kada je u toaletu benzinske pumpe silovao 19-godišjeg sugrađanina.