Zabava

NA DANAŠNJI DAN NAS JE NAPUSTILA SONJA SAVIĆ Na drugi svijet je otišla sama u stanu sa jednim dušekom

Sonja Savić zadužila je Srbiju svojim talentom, ali sudbina joj nije bila naklonjena. Na današnji dan umrla je u 48. godini života, sama u praznom stanu okružena špricevima, tvrdile su tada komšije.

NA DANAŠNJI DAN NAS JE NAPUSTILA SONJA SAVIĆ Na drugi svijet je otišla sama u stanu sa jednim dušekom
FOTO: PRINTSREEN NOIZZ.RS

Naime, 23. septembra 2008. godine pronađena je mrtva u stanu u Kursulinoj ulici. Ljekari su mogli da konstatuju smrt, a prema zvaničnim podacima nakon obdukcije preminula je usljed prevelike doze nedozvoljenih supsatnci, u 48. godini života. Najstrašnija informacija koja je došla do medija bila je ta da je Sonja pronađena mrtva u stanu koji, osim prljavog dušeka, nije imao nikakav drugi namještaj.

Komšije, nekada jedne od najtalentovanijih srpskih glumica, tvrdili su da u njenom stanu nije bilo namještaja, spavala je na dušeku na podu, a svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Tokom karijere Sonja Savić zadružila je srpsku kinematografiji. Igrala je u pedesetak filmova od kojih su “Una“, “Život je lep“, “Balkanski Špijun“, “Šećerna vodica“ samo neki u kojima je istinski briljirala.

Život je, kako je govorila, podredila glumi, ali neosporan talenat pratile su priče o korišćenju zabranjenih supstanci još osamdesetih. Te priče prodgrijalo je i njeno druženje sa članovima grupe EKV od kojih su mnogi ugasili mlade živote usljed konzumiranja opijata.

Nisam bila srećna što se družim s njima. Bila sam srećna što sam pronašla ljude koji su nesrećni kao ja – izjavila je jednom prilikom Sonja Savić.

Kao i sve dame, i ona je maštala o udaji i djeci sa poznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. Imala je 15 godina kada su se upoznali, a bio je i do kraja ostao njena jedina ljubav. Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju kad ga je zahvatila oluja.

– Otkako je on otišao iz mog života, kada sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom – govorila je Sonja.

Sonja je mjesecima kasnije bila u depresiji zbog njegove smrti. Otišla je odmah potom u Sloveniju gdje je ostala skoro deset godina, vratila se u Srbiju i vratila se filmu, ali ne u toj mjeri u kojoj je to prije činila.

Mnogi kažu da je tada ušla u probleme koje donosi konzumiranje nedozvoljenih supstanci.

– Često čujem da da govore kako sam ekscesna ličnost, mada kad radim nikad nisam takva, pitajte koga hoćete – rekla je svojevremeno glumica, koja se dičila time što život kroji po svojoj mjeri.

– Ono čime mogu da se ponesem, ne ponosim, nego ponesem, to je što sam uspjela da izbrišem granicu između života i poziva – rekla je Sonja Savić u svom posljednjem intervjuu, koji je dala nekoliko nedjelja prije smrti.

(Blic)

Prihvati notifikacije