Hronika

Na Džonićevom pištolju pronađen Lidijin DNK: Tijelo djevojke vukao do jame, pa biološki trag prenio na oružje

Na pištolju Gorana Džonića, prvooptuženog za trostruko ubistvo u Moravcu pronađen je DNK trag Lidije Đokić (26), koja je sa ocem Goranom (57) I majkom Gordanom (56) brutalno likvidirana pa zapaljena kobne noći.

Na Džonićevom pištolju pronađen Lidijin DNK: Tijelo djevojke vukao do jame, pa biološki trag prenio na oružje
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, MUP, FACEBOOK / RAS KOMBO

Prema ekskluzivnim saznanjima Blica biološki trag ubijene djevojke mogao je dospjeti na oružje prenošenjem.

– DNK trag ubijene djevojke mogao je da dospe na oružje ako je osumnjičeni Džonić vukao njeno tijelo posljednje pa nakon toga uhvatio pistolj. Sumnja se da je on imao rukavice na rukama, zbog čega nema njegovih tragova ali očigledno da nije dobro očistio pištolj kada je ovaj DNK trag nađen, ili je vjerovao da se na taj način ne može prenijeti – kaže naš izvor.

Ova teorija je najizvjesnija u sklopu do sada utvrđenih tragova o zločinu koji je šokirao Srbiju.

– Sumnja se da je Džonić zaustavio Đokiće kako bi ga povezli do mjesta zvanog Dudine bare ispričavši im priču da mu se pokravio motor dok je bio na noncom pecanju. Oni nisu očekivali napad od rođaka, Đokićevog brata od tetke, pa su ga zato I primili u kola. Ubica je prvo likvidirao Đokića koristeći se faktorom iznenađenja. On mu je bio najveća prijetnja u realizaciji sumanutog plana s obzirom da je bio jedino muško u automobilu i da je vjerovatno imao i pištolj koji je nosio nakon napada u mjenjačnici. Nakon što je ubio Gorana u kolima, sumnja se da je Džonić pucao na Gordanu i Lidiju koje su pokušale da pobegnu. One su zato usmrćene sa dva metka – po jednim u tijelo i u glavu. Malo je vjerovatno da bi se djevojka u takvoj situacijii sa takvim intenzitetom straha mogla da pokuša da se odupre čovjeku sa pištoljem koji joj je upravo ubio oca – kaže izvor.

Na to da je DNK na pištolju nastao prenošenjem ukazuje i raspored tijela u jami u kojoj su zapaljena.

– Najmanje je izgorelo Goranovo tijelo jer je prvo njega dovukao u rupu, a najviše Lidijino, jer je ona ubačena u jamu posljednja. Ubica je nakon toga posuo tijela benzinom, zbog toga je tijelo nesrećne djevojke najviše izgorilo jer je posuto sa najviše benzina. Budući da je tijelo Lidije vukao na kraju, poslije toga je uzeo pištolj pa je vjerovatno tada došlo do prenosa DNK traga – kaže naš izvor.

Pištolj pronađen u kući

Pištolj marke bereta kojim su ubijeni Đokići nađen je u kući Džonićeve supruge Suzane u Aleksincu. Bio je sakrivenu ventilacionom otvoru i pronađen je tek pošto je Džonić ispičao gdje se nalazi, a sve kako bi potkrepio priču da su ga na učešće u likvidaciji primorala braća K.M. i  A.M. iz Moravca, iako svi dokazi povezuju samo njega.

On je prvo ispričao da je pištolj dao jednom od Jojki koji je njime ubio Đokiće pa mu ga vratio, ali je naposlednjem saslušanju promenio iskaz i rekao da iz njegovog pištolja nije pucano.

No, kako je Blic objavio, balističkim vještačenjem oružja, čaura i zrna potvrđeno je da su Đokići ubijeni baš iz tog oružja. Džonićeva odbrana je počela da se ruši kao kula od karata kada su svjedoci potvrdili alibije njegova dva sina Milana i Stefana, kao i brace Jojki, da su se kobne večeri nalazili na drugim mjestima.

Za sada su svih petorica osumnjičenih još uvijek u pritvoru, dok ne pristignu sve vještačenja i nalazi, a dokazi za sada terete jedino Džonića.

Prihvati notifikacije