Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Na gol Sarajeva staje Slovenac Elvis Džafić

Sport
Autor:

Foto FK Sarajevo/screenshot YouTube

Slovenac Elvis Džafić danas je postao novi golman Fudbalskog kluba Sarajevo.

Džafić, koji će u decembru napuniti 28 godina, rođen je u Ljubljani, a u profesionalnoj karijeri je nastupao samo za tri kluba.

Karijeru je počeo u Svobodi, a od 2010. do 2014. godine je nastupao za ljubljansku Olimpiju. Protekle četiri sezone bio je član Triglava, s kojim je jedva izborio opstanak prošle sezone, a u Sarajevo je stigao kao slobodan igrač, piše Klix.

U karijeri se 190 centimetara visoki golman ne može pohvaliti posebnim učinkom. U 155 zvaničnih utakmica primio je 176 pogodaka, a 51 put je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

U sezoni koja je iza nas u dresu Triglava je na 34 utakmice primio 60 pogodaka i samo osam puta nije primio nijedan pogodak.

– Velika čast i zadovoljstvo mi je da sam dogovorio saradnju s tako velikim klubom. Bio sam prisutan na derbiju, sjajna atmosfera, dobra utakmica, velika podrška naših navijača te se nadam da će nas podržati ubuduće da zajedničkim snagama idemo ka ostvarenju cilja – rekao je Džafić.

Za U21 reprezentaciju Slovenije je 2012. godine nastupio dva puta, a s obzirom na to da su mu roditelji rođeni u BiH neće zauzimati mjesto stranca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO