Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA GROBU HEROJA Stanivuković: Spomenko postao simbol požrtvovanosti i ljubavi prema otadžbini

Politika
Autor:

Foto: PDP/Ustupljena fotografija

Poslanik PDP u NSRS Draško Stanivuković danas je posjetio grob najmlađeg odlikovanog vojnika i borca Vojske Republike Srpske Spomenka Gostića.

U selu Jovići na planini Ozren i dalje živi duh prkosa i slobode, mladalačke hrabrosti i vjere u ideal, svoj narod i otadžbinu.

– Upoznao sam Spomenkovu rodbinu i mještane koji na svaki važan hrišćanski praznik obilaze grob ovog mladog čovjeka koji je postao simbol požrtvovanosti i ljubavi prema otadžbini. Planiraju podizanje spomenika u Spomenkovu čast u manastiru Ozren. Pružio sam podršku mještanima u realizaciji te ideje. Ove godine spomenik će biti podignut – rekao je Stanivuković.

Foto: PDP/Ustupljena fotografija

Stanivuković je pozvao građane da ne zaboravljaju našu istoriju, junake i stvaraoce naše slobode i otadžbine, te najavio pomoći pri podizanju spomenika Spomenku Gostiću.

– Hvala mom prijatelju Mili Saviću koji je napisao knjigu o Spomenku Gostiću, snimio dokumentarac i pokrenuo incijativu za podizanje spomenika i na taj način Spomenka poslao u besmrtnost – zaključio je Stanivuković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO