Društvo

Na Konferenciji beba 150 najmlađih sugrađana: Javor darovao bebu Mariju Glamočanin koja je rođena na Dan grada Prijedora

Konferencija beba u Prijedoru danas je okupila 150 najmlađih sugrađana rođenih u proteklih godinu dana. Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovo jedna od najljepših i najznačajnijih manifestacija u gradu na Sani kojoj je cilj da promoviše porodicu, zdravo odrastanje i način života.

konferncija beba
FOTO: GRAD BANJALUKA

Grad Prijedor se potrudio da i ove godine obezbijedi značajan fond nagrada, da sva djeca koja dođu ovdje dobiju simboličnu nagradu. Želim i da zahvalim našim privrednicima, raznim preduzećima, ustanovama koji su pomogli ovu manifestaciju rekao je Javor.

On je najavio da će po tradiciji biti darovane i bebe koje se rode na Vidovdan.

-Grad Prijedor se trudi na sve načine da podstakne natalitet. Prošle godine smo izdvojili 7,5 miliona KM direktnih i indirektnih davanja iz budžeta grada kada govorimo o pronatalitetnoj politici. Sve činimo prvenstveno da zadržimo ljude u našem gradu – dodao je Javor.

On je danas darovao Mariju Glamočanin, bebu koja je ove godine rođena 16. maja, na Dan grada Prijedora, i kojoj je i tom prilikom poklonio zlatnik. Njena majka Ivana Glamočanin rekla je da je to lijep gest Gradske uprave i gradonačelnika, kao i Konferencija beba.

Pročitajte još

-Fino je što se to organizuje i neka djece, i još da se to promoviše, da ih bude što više. Iduće godine neka bude duplo, pa taman i ja opet bila među majkama – govori Ivana kroz smijeh. Ona je dodala da će zlatnik dobijen od gradonačelnika ostati Mariji uspomena do kraja života.

Predsjedništvo ovogodišnje Konferencije beba činili su Una Jež kao najmlađa beba, Teodora Stojaković kao najstarija beba i Lerian Leo Đenanović kao beba sa najviše braće i sestara – sedam. Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da je ova institucija obezbijedila po 100 KM za sedam novorođenih beba, te 300 KM za bebu iz jedne višečlane romske porodice.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu