Svijet

NA METI KRITIKA Tviter označio poruku Trampa kao OBMANJUJUĆU

Kompanija Tviter označila je kao potencijalno obmanjujuću poruku američkog predsjednika Donalda Trampa na toj mreži, u kojoj on tvrdi da postoje veliki problemi i odustupanja u slučaju glasanja putem pošte širom SAD.

NA METI KRITIKA Tviter označio poruku Trampa kao OBMANJUJUĆU
FOTO: DAN ANDERSON/EPA

Tviter je uz to objavio izjavu o odricanju od odgovornosti, u kojoj navodi da je riječ o spornom i potencijalno obmanjujućem postu.

– Veliki problemi i neslaganja sa glasanjem poštom širom SAD. Moramo imati konačan ukupan iznos 3. novembra – naveo je Tramp na Tviteru u ponedjeljak, prenosi Rojters ističući da američki predsjednik nije dao dokaze za takve tvrdnje.

U izjavi o odricanju od odgovornosti, koju je objavio Tviter, navodi se da su “neki ili svi sadržaji podijeljeni u ovom tvitu sporni i da mogu da dovedu u zabludu o načinu učešća na izborima ili u drugom građanskom procesu”.

Uz tu izjavu Tviter je objavio link ka stranici na kojoj se navodi da je glasanje poštom legalno i bezbjedno.

U mnogim saveznim američkim državama produženo je prevremeno glasanje i glasanje putem pošte uoči predsjedničkih izbora 3. novembra, pošto neki Amerikanci nastoje da izbjegnu gužve na biračkim mjestima tokom pandemije korona virusa.

Tramp je u više navrata kritikovao glasanje putem pošte, tvrdeći da će to dovesti do široko rasprostranjene prevare, dok su demokrate tvrdile da je takvo glasanje bezbjedna i pouzdana alternativa ličnom glasanju.

Prihvati notifikacije