Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA NJEGA ISPALJEN RAFAL Ovo je teško ranjeni Podgoričanin, blizak saradnik “škaljarskog klana”

Hronika
Autor:

Foto: Vijesti/Savo Prelević

Sa više desetina hitaca koji su ispaljeni u njegov automobil juče je u Zeti teško ranjen Podgoričanin Igor Krstović (35), javnosti poznat kao bezbjednosno interesantna osoba od koje je oduzeto skoro 120.000 evra, ali i razno hladno oružje i sumnjiva dokumenta. Pojedini mediji navode i da je u bliskim odnosima sa pripadnicima škaljarskog klana.

Pucnjava se dogodila u naslju Biljače, oko 15 sati, kada je Krstović “mercedesom” prilazio svojoj kući. Napadači su iskoristili trenutak kada je morao da uspori zbog pružnog prelaza i tada su zapucali iz automatskog oružja.

Crnogorska policija odmah je krenula u potragu za džipom “nisan” koji je juče viđen na mjestu pucnjave, ali je primjećen i ranijih dana kako obilazi mjesto na kom se dogodila pucnjava.

Sat vremena kasnije, policija je pronašla zapaljen automobil marke “golf” za koji se sumnja da je korišćen u pucanjvi i prema nezvaničnim informacijama pušku “M70” iz kog je pucano. Forenzičari su izuzeli tragove pronađene na licu mjesta i oni su danas poslati na analizu.

U međuvremenu, Krstović je primljen u Klinički centar sa više prostrijelnih rana u predjelu abdomena, grudi i natkolenice, zbog čega je hitno operisan. Direktor Urgentnog bloka Kliničkog centra, dr Nermin Abdić, kazao je danas Vijestima da je Krstović i dalje životno ugrožen, i da je smješten na odjeljenju Intenzivne njege.

Blizak škaljarcima?

U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je ranjeni Krstović blizak škaljarskom klanu, što je i Vijestima, kako pišu, potvrđeno iz više izvora.

Prije dvije godine policija je pretresom kuće u kojoj živi zaplijenila dva skupocijena automobila marke BMW i “mini moris” i 182.450 evra. Među zapljenjenim predmetima našla su se mačeta, kriptovani telefoni, bokseri, dva noža i fasciklu sa kupoprodajnim ugovorima čiji su predmeti nepokretnosti.

Dio ekipe koja je maltretirala sportistu

On je bio dio ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u buvanskoj diskoteci “Trokadero” maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran, saopšteno je tada nezvanično.

Pripadnici specijalne policije nekoliko dana kasnije, ušli su u tu diskoteku i pretresli grupu u kojoj su bili Krstović, Milić Minja Šaković… ali ništa od nedozvoljenih predmeta nisu pronašli.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO