Hronika

"NA OBALI SAM NAŠLA NJENU HALJINU I PAPUČE" Majka djevojčice (7) koja se utopila NEUTJEŠNA

Ronioci Žandarmerije pronašli su juče tijelo sedmogodišnje Orhideja T. iz Bačkog Petrovog Sela, koja je nestala u Tisi u nedjelju po podne.

"NA OBALI SAM NAŠLA NJENU HALJINU I PAPUČE" Majka djevojčice (7) koja se utopila NEUTJEŠNA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Beživotno tijelo nađeno je u neposrednoj blizini mjesta gdje je dan ranije ispala iz čamca, dok je sa godinu dana mlađim bratom bila na rijeci.

Policija je obavila uviđaj, a o pronalasku tijela je obavješteno i nadležno tužilaštvo. Tijelo će biti prenijeto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Dvoje mališana se u nedjelju iskralo iz kuće, neopaženo, kroz prozor, i biciklima otišlo do nekoliko kilometara udaljene rijeke da se kupaju. Tamo su se igrali, a onda su na oko 200 metara od plaže ušli u privezane ribarske čamce. Prema onome što je šestogodišnjak ispričao poslije sestrinog nestanka, djevojčica je oko 14 sati u jednom trenutku ispala iz čamca i nestala ispod vode.

Vidjevši da se Orhideja T. ne pojavljuje na površini, njen brat je uplašen i uznemiren otrčao prema selu. Usput je, kako pišu Novosti, sreo jednog komšiju i ispričao mu šta se dogodilo, a čovjek je odmah obavijestio policiju. Ronioci Žandarmerije odmah su krenuli u potragu za djetetom.

“Na Tisi sam našla haljinu, papuče i majicu”

Majka sedmogodišnjakinje, koja ima još troje djece, navodno je kazala policiji da su mališani od kuće otišli bez njenog znanja, i da ih je još od prepodnevnih sati tražila po selu, ali ih nigdje nije bilo. Kasnije, po podne, kaže kroz suze, saznala je da je kćerkica nestala u Tisi.

– Nadala sam se da će mi kćerku naći živu. Sin kaže da su skedeli u dva crvena čamca blizu obale i da je Orhideja skočila. Međutim, čudno je da to niko nije vidio. To se desilo u nedjelju oko 13:30. Kada sam stigla na Tisu, sin je strašno plakao. Na nesreću, baš u to vrijeme nije bilo nikoga na dijelu Tise gdje je istaknuto da je kupanje opasno – kaže uplakana majka Reveneta T. (30) i dodaje da je kćerka biciklom došla na Tisu.

FOTO: PRIJEDORDANAS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: PRIJEDORDANAS/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Sin je iskočio kroz prozor, zajedno su otišli na Tisu, kćerka ga je vozila. Otišli su oko 10, a ja sam krenula na igralište da ih tražim. Tragala sam za njima do 13:30, jedino na Tisi nisam bila. Kada sam stigla kući, jedan čovek je došao da mi javi da mi je kćerka nestala. Onda smo otišli na Tisu i tamo sam našla haljinu, papuče i majicu – priča Reveneta za Novosti i navodi da je Orhideja i ranije nekoliko puta bježala od kuće.

– Odlazila je jer joj nisam dozvoljavala da sama ide na igralište. Saznala sam da u četvrtak nije bila u školi, nego na Tisi. Imam petoro djece, tri kćerke i dva dječaka. Orhideja je najstarija, a najmlađe dijete ima tri meseca. Sama živim sa njima, suprug mi radi u Njemačkoj. Orhidejin otac je umro prije dvije godine – priča neutješna majka.

Meštani kažu da ovo nije prvi slučaj utapanja u Tisi i da se prije nekoliko godina udavilo dijete kada je ispalo iz čamca. Dodaju i da je voda pored obale plitka metar i po, ali da je po sredini duboka od šest do 15 metara.