Digitalna Srpska

Na ovo se godinama čekalo: Nove glasine otkrivaju najvažnija unapređenja koja dolaze na Ajfon 16

Čim izađe Ajfon odmah kreću i glasine kako će izgledati njegov nasljednik. Tako je i sa Ajfon 16 Pro Max koji će nam stići sredinom septembra a o kome se već dosta toga zna.

Ajfon telefon u ruci
FOTO: PEXELS

Ukoliko se ispostavi tačnim ono što je do sada stizalo do javnosti preko insajdera, možemo da očekujemo najveći ekran na Epl telefonima do sada, poboljšan sistem kamera, veći kapacitet baterije ali i veću memoriju.

Evo šta je ono što se zna za sada. Ajfon 16 Pro Max bi trebalo da dođe sa displejom od 6,9 inča. Do sada je Ajfon 15 Pro Max nosio titulu telefona sa najvećim ekranom, ali je on imao “samo” 6,7 inča.

Ovaj telefon imaće još jedan prefiks “naj” – i to zahvaljujući Border Reduction Structure (BRS) tehnologiji kako bi se dobio tanji okvir koji bi trebalo da bude debljine samo 1,15 mm. Do sada je to bilo 1,5 mm.

Poboljšanja stižu i na kamere. Navodno, Epl je za Ajfon 16 Pro Max namijenio glavno sočivo sa 48MP Sony IMX903 senzorom ali i sa 14-bitnim analogno-digitalnim konverterom (ADC) za visokokvalitetnu konverziju podataka i Digital Gain Control (DCG) za poboljšan dinamički raspon i kontrolu šuma.

Ujedno i ultraširokougaona kamera umjesto dosadašnjih 12 megapiksela ide na 48 megapiksela a trebalo bi da tu bude i super-periskopska kamera.

Pročitajte još

Novi kapacitet baterije

Ajfon 16 Pro Max bi prema najavama trebalo da ima veći kapacitet baterije ali i unutrašnje memorije. Navodno, kod baterije to će biti izvedeno kroz povećanje gustine energije, a ne puko povećanje veličine baterije koja bi trebalo da traje i do 30 sati korišćenja.

Govoreći o memoriji, Ajfon 16 Pro Max bi mogao da poveća unutrašnju memoriju i do 2TB, ali će to debelo koštati korisnike, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu