Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA RASPUSTU NEMA PREDAHA U školama se ugrađuje grijanje, obnavljaju podovi i stolarija

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Osnovna škola “Branko Radičević”, jedna od najvećih u RS, novu školsku godinu dočekaće sa osam novih učionica, tako da učenici nastavu više neće morati pohađati u tri smjene. Dogradnja učionica je već završena, a ovih dana se, uporedo s tim, privodi kraju i javna nabavka za opremanje dograđenog dijela ove škole.

Istovremeno, radi se na pripremi još jednog velikog projekta – izgradnji nove fiskulturne sale, koja bi se trebalo nići pored ove škole. Identičan projekat biće realizovan i na Laušu, gdje će nova sala biti izgrađena uz školu “Sveti Sava”.

U isto vrijeme, tokom ljetnjeg raspusta aktivno se radi na sanaciji i obnovi ukupno 16 gradskih i prigradskih škola, u okviru velikog plana, vrijednog 600.000 KM. Zahvaljujući ovom planu, u četvorogodišnjoj školi u Debljacima je uvedeno centralno grijanje.

– Ugrađeni su toplovodna mreža, radijatori i kotao na čvrsto gorivo – rekli su u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

I učenici područne škole “Jovan Dučić” u Kuljanima imaće bolje uslove od septembra. U ovoj školi, u 13 učionica, saniran je parket, za šta je obezbijeđeno 15.200 KM.

Parketi su sanirani i u OŠ “Petar Kočić”, u kojoj će biti zamijenjen i dio vanjske stolarije. Kotlovnicu bi uskoro trebalo da dobije i područna škola u Česmi, kojoj su odobrena i sredstva za zamjenu dijela unutrašnje stolarije.

Početak radova ove sedmice očekuje se i u OŠ “Sveti Ćirilo i Metodije”, u kojoj će do jeseni biti obnovljeni sanitarni čvorovi. I u školi “Mladen Stojanović” očekuju da će ubrzo početi sanacija krova, nakon što je izabran izvođač ovog posla, vrijednog oko 64.000 KM.

Postupke javnih nabavki privode kraju i škole “Đura Jakšić” i “Georgi Stojkov Rakovski”, a oni će, u okviru ovog projekta, takođe dobiti nove sanitarne čvorove.

Početak radova tokom raspusta očekuju i u školi “Miroslav Antić”, koja će ovih dana pokrenuti postupak javne nabavke za zamjenu krova na područnoj školi u Borkovićima, vrijednosti oko 100.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO