Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NA RUKAMA NOSE TRAGOVE KRVI” Ðurić ističe da je rezolucija o navodnom genocidu plod panike zločinaca

Politika
Autor:

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Rezolucija prištinskog parlamenta o navodnom genocidu Srbije na Kosovu i Metohiji klevetnički je dokument i plod je panike onih koji su suočeni sa optužbama za sopstvene zločine, izjavio je večeras direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

U saopštenju za javnost, on je istakao da “ovaj propagandni pamflet potpuno previđa istinu o tome ko je pokrenuo kampanju terora i zločina nad civilima na Kosovu i Metohiji, i trebalo bi da posluži kao smokvin list kojim pravi zločinci pokušavaju da sakriju sopstvenu sramotu i odgovornost za počinjena zlodjela”.

– Mnogi od onih koji grade konstrukciju o nekakvom genocidu nad Albancima i sami na rukama nose tragove krvi srpskih stradalnika, i svaki pomen genocida na Kosovu i Metohiji vjerovatno je podsvjesni odjek njihove nečiste savjesti – rekao je Ðurić.

Državotvorni projekat kosovskih Albanaca “suštinski zasnovan na ideji etnički čistih teritorija i istrebljenja svih onih koji se nađu na putu ostvarenja sna o velikoj Albaniji, ali taj san će uskoro, siguran sam, snivati u zatvorskim ćelijama”, naglasio je Ðurić.

On je izrazio uvjerenje da “civilizovan svijet neće biti spreman da saučestvuje u prikrivanju i zataškavanju njihovih zlodjela, i trenutak kada će biti prepušteni sami sebi i sopstvenoj krivici i sramoti je veoma blizu”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO