Hronika

"NA RUKAMA SU FALILI PRSTI" Mladić iz Alibunara ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu

Mladić koji je nestao 20. marta u Beogradu najverovatnije je ubijen hicem iz vatrenog oružja, a tijelo je potom sakriveno u plitko iskopanu raku kod Sopota

"NA RUKAMA SU FALILI PRSTI" Mladić iz Alibunara ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu
FOTO: NESTALI SRBIJA/RAS SRBIJA

Aleksandar Halabrin (26) iz Janošika kod Alibunara, koji je nestao 20. marta na Banjici u Beogradu, pronađen je mrtav u mjestu Parcani kod Sopota, a utvrđeno je da je mladić ubijen hicem iz vatrenog oružja u glavu, pa zakopan.

Tijelo Halabrina otkrio je čobanin Mirko Maksimović, koji je napasao koze.

Vidjela se lobanja sa zubima

Na toj livadi sam prvi put bio u subotu, 16. maja. Bilo je oko 10 sati kada su psi došli do tog mjesta. Počeli su da njuškaju i kopaju. Pomislio sam da su našli lešinu divlje svinje ili druge životinje, ali kada sam prišao, šokirao sam se – priča za Kurir uznemireni Maksimović.

– Vidio sam ljudsko tijelo, koje je bilo u ležećem položaju, ali dopola otkopano, to su psi sigurno uradili jer je rupa bila duboka oko 40 centimetara. Noge i trup su bili u zemlji, a gornji dio tijela je bio otkriven. Noge i trup bili su zamotani u kesu. Da prizor bude još gori, leš nije imao odjeću, go je bio – kaže Maksimović.

Maksimović dodaje da se vidjela lobanja sa zubima, na osnovu čega je zaključio da se radi o mladom čovjeku.

– Pomislio sam: “Jadna njegova majka” – priča Maksimović.

– Vidio sam i da na rukama fale neki prsti. Moguće je da su ih i životinje pojele. Još ne mogu da zaboravim tu sliku, evo i sad me tuga obuzme. Ne mogu da se smirim – nastavlja Maksimović.

Da je Aleksandar ubijen potvrdila je i njegova majka Mara Halabrin.

– Posljednji put smo se čuli 20. marta oko 14 sati. Pitala sam ga kako je, jer je iz Janošika otišao u Beograd da se nađe s prijateljima. Rekao mi je da je dobro i da ćemo se čuti kasnije – priča uplakana majka i naglašava da joj je Aleksandar bio jedinac.

Kako dodaje, istog dana je oko 16 sati ponovo pokušala da dobije sina, ali je bio nedostupan.

– Niko nije posumnjao da ovako nešto može da se desi. U martu je doputovao iz Mađarske, pa mu je određena mjera samoizolacije. Svi su mislili da je zbog toga pobjegao od kuće i da se krije. Međutim, moje najcrnje slutnje su se obistinile posle dva mjeseca – plače neutješna majka.

Ona objašnjava da nema sumnje da joj je jedinac brutalno ubijen jer je na glavi vidljiva rupa od metka.

– Ko zna šta je moje jadno dijete pretrpjelo prije smrti. Možda su ga mnogo mučili, ne izbija mi to iz glave – kaže majka Mara.

– Nisam upućena u to da li je s nekim imao probleme. Vidio se s tim drugom na Banjici i navodno su se rastali. Došao je neko po njega kolima i tada je, vjerujem, otet – kaže Mara Halabrin.