Gradovi

Na sjednici Skupštine grada o turizmu u Trebinju: Ostvareno 80 odsto prometa iz rekordne 2019. godine

Trebinje je do sada ostvarilo 80 odsto turističkog prometa iz 2019. godine koja je bila rekordna, a i ove sezone gosti stižu iz BiH i Srbije.

Na sjednici Skupštine grada o turizmu u Trebinju: Ostvareno 80 odsto prometa iz rekordne 2019. godine
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je ovo na sjednici Skupštine grada Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinje, dodavši da je svaka godina specifična.

Vico je naveo da, za razliku od lani, ove godine je Crna Gora otvorila granice za sve turiste, a još uvijek nema globalnih svjetskih putovanja.

– Ukoliko se ovaj trend nastavi u septembru i oktobu, očekujemo da ćemo po broju turista dostići 2019. godinu – naveo je Vico.

On je dodao da se od ove godine po nižim cijenama naplaćuje parking gostima koji borave u Trebinju, jer su uvedene „apartman karte“.

Vico je podsjetio da je turistička ponuda proširena ciklo turizmom, novom ponudom na barkama na Trebišnjici, kao i adrenalin parkom na izletištu Ubla.

Odbornik NDP Bojan Šapurić smatra da su i dalje problem neregistrovani smještajni kapaciteti i  naplata boravišne takse

-Ovu  taksu, koju plaćaju turisti,  vlasnici apatmana ne uplaćuju u budžet- naveo je on.

FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Šapurić smatra da bi se godišnje , ukoliko bi se uplatila taksa za 60 do 70 odsto smještajnih kapaciteta, moglo naplatii oko pola miliiona KM.

Opozicija je imala primjedbi na visoke cijene parkinga na gradskim površinama, a smatraju da je trebalo proširiti i turističku ponudu grada.

Odbornici su na današnjoj sjednici Skupštine grada usvojili program razvoja turizma grada Trebinja u ovoj godini.

Prihvati notifikacije