Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA TERENU PSI I DRONOVI Nastavljena potraga za NESTALIM MLADIĆEM kod Travnika

Hronika
Autor:

Foto. Federalna uprava civilne zaštite

Timovi Federalne uprave civilne zaštite uključili su se jutros u potragu za Seminom Bradićem iz sela Krpeljići kod Travnika koji je posljednji put viđen u petak poslijepodne i za kojim su porodica, mještani, lovci i volonteri u protekla tri dana bezuspješno tragali.

Na terenu je 70 pripadnika FUCZ svojih timova, iz Sarajeva, Bihaća, Busovače, Goražda, Travnika i Žepča, a u potragu su uključen i tim sa psima, tim sa dronovima i digitalni kartografi, piše Faktor.

Semin je mladić s poteškoćama u razvoju i posljednji put je viđen u blizini sela Bandol.

– Zahtjev za hitno angažovanje timova za traženje nestalih osoba FUCZ uputila je Opštinska služba CZ, putem KUCZ Travnik na koju se FUCZ odmah odazvala i uputila timove na teren – izjavila je Majda Kovač, portparol FUCZ.

Pored timova FUCZ na terenu su pripadnici službe za CZ opštine Travnik, patrola Policijske stanice Travnik, porodica, brojni mještani i volonteri.

Foto: Privatna arhiva/Faktor

Osim njih, u potragu su se uključili i moto-klub iz Travnika sa motorima kroserima, te Specijalistička jedinica MUP Srednjobosanskog kantona.

Ukoliko vidite mladića s fotografije ili znate bilo kakvu informaciju, porodica moli da se javite policiji ili porodici na broj telefona 061/326-211.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO