Biznis

"Na Teslu mislim 24 sata dnevno" Mask pokušava da smiri investitiore, dionice u padu otkako je kupio Tviter

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask rekao je u četvrtak da je mu je “Tesla u mislima 24 sata dnevno”, pokušavajući tako da smiri investitore proizvođača električnih automobila, koji su zabrinuti zbog pada vrijednosti kompanije.

"Na Teslu mislim 24 sata dnevno" Mask pokušava da smiri investitiore, dionice u padu otkako je kupio Tviter
FOTO: TED/YOUTUBE/SCREENSHOT

Mnogi ulagači u “Teslu” smatraju da se Mask previše posvetio preuzimanju Tvitera, što je dovelo do pada cijene dionica kompanije za električne automobile.

Mask je na Tviteru objavio šaljivi mim, na kojem je Tesla ilustrovana kao ljubomorna žena, dok on flertuje sa drugom, prikazanom kao Tviter.

– Možda se čini tako, ali nije istina – dodao je.

On je kazao da troši manje od 5 odsto svog vremena na akviziciju Tvitera, dodajući da nije u pitanju “raketna nauka”.

Pročitajte još

Tesline dionice izgubile su trećinu svoje vrijednosti otkako je milijarder otkrio svoj udio u Tviteru početkom aprila i prodao 8,5 milijardi dolara vrijednih Teslinih dionica, u potezu za koji se vjeruje da je pomogao u finansiranju njegovog dogovora za preuzimanje Tvitera vrijednog 44 milijarde dolara.

Dodatne štete dionicama napravile su mjere zatvaranja u Kini koje su umanjile Teslinu proizvodnju i isključenje Tesle iz široko praćenog S&P indeksa održivosti.

Teslin “bik”, Danijel Ajvs, analitičar u Wedbushu, u četvrtak je snizio ciljanu cijenu dionice Tesle zbog prekida proizvodnje u Kini i upozorio na “rizike odvlačenja pažnje” od Maskovog ugovora za Tviter.

Leo KoGuan, veliki investitor u Teslu pozvao je u četvrtak proizvođača električnih automobila da otkupi dionice.

Prošle godine, KoGuan, treći najveći pojedinačni dioničar Tesle, rekao je da ulaže milijarde u Teslu jer vjeruje u Maskovu “veliku misiju”, u koju i on vjeruje, prenosi Investitor.me.

Prihvati notifikacije