Banjaluka

Na više lokacija: Postavljeni podzemni i nadzemni kontejneri (FOTO)

Podzemni i novi  nadzemni kontejneri postavljeni su preko puta parka “Mladen Stojanović” i u ulicama Nikole Pašića i Srpskoj u Banjaluci.

kontejneri
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Dotrajale kontejnere je potrebno zamijeniti novim i ljepšim. Zato smo zajedno sa preduzećem “Čistoća” pokrenuli veliki projekat koji zahtjeva vrijeme i ne može se realizovati preko noći. Naš cilj je da ovo realizujemo u nekom pristojnom roku i da u narednih nekoliko mjeseci postavimo 30 podzemnih i 50 novih nadzemnih kontejnera – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

kontejneri
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Ideja je da budu u plavoj boji, jer je to boja grada Banjaluka. Za potrebe ovog projekta biće potrebno nabaviti i novo vozilo.

Direktor “Čistoće” Aleksandar Bajić rekao je će osim podzemnih kontejnera, na lokacijama gdje tehnički uslovi zadovoljavaju, biti ugrađeni i nadzemni kontejneri i samim tim zamijenjeni dotrajali.

kontejneri
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Prednost podzemnih kontejnera je višestruka. Njihova funkcija je da primaju velike količine smeća. Konkretno na ovoj lokaciji preko puta parka „Mladen Stojanović“ nekad smo imali desetak starih nadzemnih kontejnera, koje smo zamijenili jednom lokacijom sa ovim podzemnim kontejnerima – rekao je Bajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije