Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA ZAHTJEV SRPSKIH MINISTARA Zvizdić: Nacionalni godišnji program peti put skinut sa dnevnog reda Savjeta ministara

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić potvrdio je danas da je na zahtjev srpskih ministara peti put sa dnevnog reda sjednice skinuta tačka posvećena Nacrtu godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine.

On kaže da ovo pitanje, koje se dovodi u vezu i sa konstituisanjem novog saziva Savjeta ministara, posmatra kao vladavinu zakona, a ne uvod u anarhiju.

– Godišnji nacionalni program nije i neće biti zaboravljena tema u BiH. To je lakmus papir koji će pokazati da li BiH prihvata praksu evropskih država – rekao je Zvizdić novinarima u Sarajevu.

On je izrazio žaljenje i zbog toga što ni danas u Savjetu ministara u tehničkom mandatu nisu usaglašeni stavovi o početku rada državnog zatvora u Istočnom Sarajevu, odnosno kadrovskim rješenjima buduće uprave ove kazneno-popravne ustanove na nivou BiH.

Prema njegovim riječima, ova ustanova trebalo bi da što prije počne sa radom, kako zbog obaveza prema domaćim i stranim investitorima, tako i zbog činjenice da su zatvori u BiH ionako prebukirani i da veliki broj osuđenika na slobodi čeka na izdržavanje kazne.

– Zbog toga, ponovo apelujem na sve relevantne faktore da postignu konačan i sprovodiv dogovor u vezi sa imenovanjem buduće uprave državnog zatvora – naglasio je Zvizdić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Zvizdić je rekao da danas nije bilo riječi o aktuelnim pitanjima u Ministarstvu odbrane, posebno u vezi sa akcijom Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u takozvanom slučaju “Skaut” jer sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu nisu prisustvovali ni resorni ministar, ni njegov zamjenik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO