Hronika

NABAVLJAO DROGU OD ZEMUNACA Dimitrije (43) koji je pokušao da ubije policijskog inspektora sin je narko-dilera

Dimitrije S. (43) iz Novog Sada, koji je uhapšen u sredu, zbog pokušaja teškog ubistva, kada je 12 puta izbo nožem U. N. (33), inspektora kriminalističke policije u Novom Sadu, ima debeo dosije.

NABAVLJAO DROGU OD ZEMUNACA Dimitrije (43) koji je pokušao da ubije policijskog inspektora sin je narko-dilera
FOTO: MUP SRBIJE

Dimitrije je inspektoru zadao osam ubodnih rana u potkolenicu lijeve noge i još po dvije u butnu kost iste noge i u ruku. Pritom, inspektor je i iščašio lakat. Krvarenje iz rana je bilo obilno. Iste večeri on je operisan. Stabilan je i nalazi se u Urgentnom centru KC Vojvodine – ističe izvor iz ove ustanove-

Napadač je pokušao da ukrade putnički automobil, kada ga je U. N., iako van dužnosti uočio. Prišao mu je, legitimisao se, a Dimitrije je iskoristio sekund nepažnje da napadne U. N.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

– Veoma iskusan i dobar inspektor, pao je i iščašio desnu ruku. Dimitrije je iskoristio taj momenat, sjeo na njega i pokušavao da ga ubode u glavu i tijelo. Inspektor je lijevom rukom dohvatio i držao nož, iako ranjen. Dimitrije je ipak posle nekoliko uboda nožem, uspio da nastavi da ga bode, u namjeri da ga ubije, s obzirom da je vidio koliko krvari. Kada je vidio da inspektor gubi snagu, krade mu pištolj i seda u njegov automobil. Dao se u bijeg, baš u trenutku kada je stizalo policijsko pojačanje, na koje je ispalio nekoliko hitaca – kaže izvor Kurira, dodajući da se nedugo zatim ubica u pokušaju zakucao i bijeg nastavio peške, trčeći, 200 metara, gdje upada u kuću u kojoj mu živi majka u ulici Đorđa Zličića.

Pročitajte još

Međutim, jake policijske snage, odmah su blokirale kvart, kao i grad. Policijska potjera je urodila plodom. Brzom akcijom Dimitrije je ubrzo uhapšen. Treba napomenuti da je u hapšenju i potrazi od početka učestvovao i rođeni brat ranjenog policajca koji radi takođe u novosadskoj kriminalističkoj policiji.

– Prilikom upada u dvorište kuće gdje se Dimitrije sakrio kod majke, iako sa djevojkom živi na drugoj adresi, jake policijske snage zatekle su ga na merdevinama, kako pokušava da preskoči ogradu sa druge strane. U tom trenutku je pao sa merdevina, ne ispuštajući pištolj iz ruke – dodaje naš izvor.

Inače, Dimitrije iza sebe ima osam osuda, jednu za silovanje 90-tih godina. Pored toga ima 35 krivičnih prijava za razna krivična djela, uglavnom za teške krađe, kod nas i u inostranstvu.

Treba istaći, da je otac uhapšenog koji se takođe zove kao i on Dimitrije S, poznatiji kao Stankela jedan od začetnika narko-trafikinga u Novom Sadu.

– Početkom 2000-ih, heroin je nabavljao od zemunaca, išao u Šilerovu, po isporuke droge, koju je plasirao po Novom Sadu i okolini, zbog čega je hapšen za vrijeme sablje i osuđen na višegodišnju robiju. Diler veteran, i po izlasku iz zatvora, nastavio je po starom, pa je u vozilu, na ulasku u Novom Sadu, u punđi njegove saputnice nađeno 50 grama heroina. Sin je krenuo očevim stopama i postao “vrhunski provalnik”. Ojadio je vile po Evropi, a posebno u Češkoj, 2002.godine, kada je osuđen na tri godine i protjeran. Pored krađa i droga je vjerovatno učinila svoje – dodaje izvor.