Društvo

NAČELNICA DRVARA PROZIVA I OPTUŽUJE "Sa otpadom stigla korona, imamo 58 zaraženih i DVOJE UMRLIH"

Za otpad iz Italije, koji već dva meseca guši građane Drvara, odgovorni su ne samo uvoznici, nego i kantonalene i federalne valsti.

NAČELNICA DRVARA PROZIVA I OPTUŽUJE "Sa otpadom stigla korona, imamo 58 zaraženih i DVOJE UMRLIH"
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Poručila je ovo načelnica ove opštine Dušica Runić , te podsjetila da do 1. jula u Drvaru nije bilo zaraženih koronom, a nakon tog datuma je zaraženo 58 građana, a dvoje je umrlo.

Pročitajte još

– Dok se iscrpljeni medicinari bore da spase oboljele, nedaleko od Doma zdravlja se isparava 300 tona nelegalno istovarenog otpada, iuvezenog iz Padove, u vrijeme kada je taj dio Italije bio žarište epidemije korone. Građani se pitaju da li je to povezano, aja ne mogu da im odgovorim. Ni na jedno pitanje, koje sam u ime građana, upitila višim organima vlasti, nisam dobila jasan odgovor – rekla je Runićeva, na pres konferencij, koja se upravo oržava u Drvaru, povodom afere sa italijanskim otpadom.

Na pres konferenciji učestvuju i načelnik Bosanskog Grahova i gradonačelnik Bihaća Milorad Gligić i Šuhrtet Fazlić.

Oni su upozorili da je afera sa otpadom pokazala da svu nespremnost države, odnosno viših organa vlasti, da zaštite građane i lokalne zajednice od ljudi koji zarad nelegalno stečenog profita ugrožavaju živote i zdravlje stanovnika i uništavaju prirodu.