Sport

NADAL O NOVAKU "Đoković je bio u pravu oko uslova"

Rafael Nadal nije mogao da izbjegne pitanje o Novaku Đokoviću  na konferenciji pred start Rolan Garosa.

NADAL O NOVAKU "Đoković je bio u pravu oko uslova"
FOTO: CLIVE BRUNSKILL/ POOL

Posljednji grend slem turnir počinje u nedelju, 27. septembra kada za rivala Nadal bude imao Gerasimova. Međutim, mnogo je interesantnije ono što će se dešavati u daljem toku Rolan Garosa ukoliko Španac opravda ulogu favorita.

Još jednu otežavajuću okolnost je u Parizu Špancu donio žrijeb koji je na njegovu stranu stavio prošlogodišnjeg finalist Dominika Tima. Nadal bi protiv njega mogao da igra u polufinalu, a onda protiv Novaka Đokovića u finalu ukoliko njihov susret ne bude sprečen kao u Rimu.

Srpski teniser smatra da je Nadal favorit na Rolan Garosu.

– U pravu je bio Novak kada je to govorio za mene, da sam pobjediv na šljaci i jesam. On me je pobijedio više puta. Ovo su za mene najteži uslovi ikada na Rolan Garosu. Situacija je jako čudna, uslovi su jako teški, vrijeme je hladno i svima će biti izuzetno teško. Iskreno, turnir će se igrati u ekstremnim uslovima. Ipak, ovdje sam da se borim za najviši plasman, biću kompetitivan od prvog dana i vidjećemo šta mogu da uradim, rekao je Rafael Nadal.

Onda je uslijedilo pitanje: Svi pričaju o izazovima koji vas ovde čekaju i koliko je sve teško. Kako se ti nosiš sa svime time i kakvo je tvoje zdravlje?

– Moje zdravlje je dobro. Ne brinem o tome previše niti se osvrćem na ono što se događalo na prethodnim turnirima. Srećan sam što sam ovde i što mogu da igram ma kakva situacija bila. Tužan sam zbog svega, sjedimo ovde vi i ja, sami. Biće malo teže, ali me to ne sprečava da dam sve od sebe na terenu, rekao je Nadal.