Sudbine

“NADAM SE DA IMA DOBRIH LJUDI” Milan 13 godina živi bez struje, ne radi, a preživljava uz pomoć javne kuhinje

Milan Momirski iz Zrenjanina 13 godina živi bez struje. Korisnik je narodne kuhinje i socijalne pomoći jer je ostao bez posla.

“NADAM SE DA IMA DOBRIH LJUDI” Milan 13 godina živi bez struje, ne radi, a preživljava uz pomoć javne kuhinje
FOTO: RTV SANTOS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Svojevremeno sam radio u jednoj fabrici kaučuka i došlo je do štrajkova, protesta… Bio sam tehnološki višak, napustio sam tu fabriku i više ne radim. Korisnik sam socijalne pomoći i narodne kuhinje priča Milan za RTV Santos.

Kako kaže, pokojna supruga i on živjeli su kako su znali i umjeli, pošto ni ona ni on nisu radili.

– Nismo ni mogli da ulažemo u kuću. Imali smo jedan dug za struju koji nismo mogli da platimo, pa su nam je isključili. Mislim da sam jedini u ulici koji nema struju. Da bi mi ponovo priključili struju, morao bih da platim čitav dug koji iznosi 100.000 dinara – kaže Milan.

Kako objašnjava, dug je velik više zbog tužbe.

– Kada su mi isključili, dug je bio 2.000 dinara, ali jednostavno, tad nismo mogli da platimo i to se gomilalo – priča ovaj skroman čovjek.

Dodaje ni da grijanja nema, takođe zbog duga.

– Bio bih zahvalan kada bi neko pomogao… Nadam se da ima dobrih ljudi, da bi htjeli da pomognu – povučeno će Milan.

Na pitanje da li bi mu značila pomoć u vidu hrane i garderobe, zahvalio se i skromno rekao da toga ima, te da je struja najveći problem, piše Telegraf.

Milan živi na adresi Stražilovska 108 u Zrenjaninu, a njegov broj telefona je 023/566-547. Svi koji žele da pomognu mogu ga posjetiti ili pozvati telefonom poslije 13 časova.